Când e vorba cheltuit bani de la buget, șeful PSD Iași e cuprins de amnezie

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.11.2018 - 12:33

Newsweek România a arătat, săptămâna trecută, că președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, și-a alocat 3.000 de euro, bani publici, pentru un zbor cu avionul la Tirana.

SHARE

Deși în Hotărârea Consiliului Județean prin care s-a făcut alocarea este scris clar că e vorba de euro, într-un răspuns al aceluiași Consiliu Județean transmis către Newsweek România, Maricel Popa susține că e vorba de 3000 de lei.

În total, Maricel Popa și-a aprobat 3.880 de euro pentru a participa la o acțiune culturală în capitala Albaniei. Newsweek România a relatat cel care a semnat pentru alocarea acestei sume de bani de la bugetul public al Consiliului Județean este chiar beneficiarul acestei acțiuni, președintele Maricel Popa.

Hotărârea Consiliului Județean Iași

Suma este mult umflată având în vedere locul unde s-a desfășurat evenimentul. Din simulările noastre, un zbor Iași – Tirana ajungea la 500 de euro, iar la clasa business la cel mult 900 de euro, de trei ori mai puțin decât a alocat Consiliul Județean Iași pentru zborul șefului său.

După mai multe insistențe și apeluri, Consiliul Județean Iași ne-a trimis un răspuns referitor la aceste cheltuieli. Răspunsul contrazice „proiectul de hotărâre privind aprobarea paticipării domnului Maricel Popa – președinte al Consiliului Județean Iași, la Consiliul Guvernatorilor și Adunarea Generală a membrilor Rutei Culturale Europene ATRIUM la Tirana, în perioada 18-20 aprilie 2018, cât și aprobarea cheltuielilor aferente de 3.880 de euro și 100 de lei“.

Consiliul Județean Iași susține, într-un răspuns pentru Newsweek România, că ar fi vorba de „lei” mai degrabă decât de „euro”. Astfel, zborul lui Maricel Popa la Tirana ar fi costat 3.215 lei și nu 3.000 de euro, susține instituția. 

Răspunsul oferit Newsweek România

Cheltuielile totale ar fi fost de 5.250 de lei, adică 1.150 de euro (de trei ori mai puțin decât s-a stipulat în Hotărîrea Consiliului județean).

Chiar și în cazul în care a făcut corecțiile bugetare de bun simț (inițial bugetase un zbor de 3.000 de euro), problema rămâne ăn picioare: chiar și 3200 de lei este o sumă mare pentru un zbor până la Tirana. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.