Barna vede numai conspirații: „Dosarul a plecat dintr-o instituţie controlată de doamna Dăncilă”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.10.2019 - 16:12
Dan Barna, președinte USR

Președintele USR, Dan Barna, a declarat că dosarul cu rambursările de fonduri europene „a plecat dintr-o instituţie controlată de doamna Dăncilă, a ajuns într-o anchetă jurnalistică perfect legitimă, s-a întors la altă instituţie controlată de doamna Dăncilă.”

SHARE

„La cum arată lucrurile – şi cei de la Rise, chiar în interviul pe care l-am avut cu dânşii, mi-au sus c-au primit din Ministerul Fondurilor dosarul complet al rambursării mele, că a fost o persoană de bună credinţă care le-a transmis tot dosarul, dincolo de răspunsul oficial al Ministerului (...) putem trage această concluzie, că ar veni dinspre contracandidatul direct pentru turul doi, PSD, nu?

Nu am date, repet, este o părere personală, cum la fel de bine orice altă părere legată de cine e în spatele acestui succes de coordonare mediatică, să spun aşa... Dar neştiind şi neavând dovezi, nu pot să fac acuzaţii”, a susținut liderul USR la Digi 24..

Întrebat cine crede că ar fi adversarul politic care a dat informaţiile, Barna spune că acuzaţiile la adresa sa pot aduce profit electoral candidatului PSD.

El consideră însă că dosarul deschis de DNA pe marginea afacerilor sale cu fonduri europene nu este o formă de presiune şi nu are nicio „îngrijorare” în legătură cu acesta. 

„Este o activitate perfect corectă, legală, morală, verificată şi de instituţiile române şi de instituţiile europene, nu a existat nicio corecţie, nu a existat nicio sesizare de nereguli, sunt foarte liniştit din această perspectivă”, susține prezidențiabilul USR- PLUS.

„Nu a fost o presiune de niciun fel”

În opinia sa, dosarul nu are drept scop să convingă să acţioneze politic într-un fel sau altul. „Nici pe departe nu m-a influenţat niciun moment. E dreptul oricărei instituţii să facă ce fel de verificări consideră. Chiar eu am solicitat ca verificările respective să fie făcute de DNA, ca fiind o instituţie care nu e subordonată politic şi e normal să am această solicitare ” a spus Barna. 

Barna a catalogat drept „spectaculoase dezvăluiri de campanie” articolele despre afacerile sale dinaintea intrării în politică şi spune că „şi moral este foarte liniştit” în ceea ce priveşte proiectele pe fonduri europene.

„Nu putem să nu observăm că (dezvăluirile- n.red.) au apărut în campania electorală şi, dincolo de ancheta jurnalistică, au fost folosite de multe mijloace media ca instrument de luptă în campania electorală.

Asta este o realitate şi am foarte mare încredere în cetăţenii României că citind aricolele şi, văzând cum sunt folosite, vor lua decizia în consecinţă, cu înţelepciune”, a adăugat Barna. 

El a precizat că nu este de acord cu Andrei Caramitru, membru USR, care a acuzat faptul că dosarul lui Barna ar avea drept scop acela de a determina USR să intre la guvernare.

„Andrei Caramitru este unul dintre cei 17.000 de membri ai USR. Punctul respectiv de vedere nu reprezintă poziţia partidului sau poziţia mea. Este o poziţie asumată individual”, a spus Barna.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.