Novak, pârjolitorul sportului românesc cu voia nepăsătorului Cîțu

DE Mihai Duță | Actualizat: 13.05.2021 - 00:27

Un teren de sport pe care gazonul arăta mereu mai bine decât pe Arena Națională este pârjolit de când a fost luat cu japca și administrat de Eduard Novak prin Ministerul Tineretului și Sportului. A fost atât de profesionist, că nu i-a luat decât vreo patru luni pentru asta.

SHARE

În ritmul ăsta, până la sfârșitul anului, o să pârjolească tot sportul românesc. N-are nicio remușcare. Nici măcar față de Federația de Ciclism pe care a aruncat-o într-o criză profundă din cauza unor probleme lăsate nerezolvate chiar de el.

Citește și: Dezastrul lăsat de Eduard Novak la Ciclism: Federația are conturile blocate și este somată de ANAF

Eduard Novak este ministrul care apare în mai toate pozele fără mască. În tribuna unui meci la care nu avea voie să participe, la diverse întâlniri cu sportivi și chiar dansând printre copii. În alte cazuri, că a fost vorba de Ludovic Orban, Vlad Voiculescu sau Raluca Turcan, o singură apariție fără mască a declanșat un întreg scandal. Apoi s-a lăsat cu scuze și amenzi.

Citește și: Eduard Novak, singurul ministru care nu-și cere scuze și nu plătește pentru că nu a purtat mască

În cazul lui Novak, nu se întâmplă absolut nimic. Și știți de ce? Pentru că absolut nimănui din guvernul Cîțu nu-i pasă de sport. Iar Novak e considerat un personaj mărunt, insignifiant. La Sport, cred ei, poate să fie orice păcălici.

Și asta-i permite lui Novak, de exemplu, să țină un secretar general la Ministerul Tineretului și Sportului cu delegarea expirată timp de opt luni. Ba, în timpul ăsta îi mai dă și acces la documente clasificate și chiar îi lasă puterile de ministru timp de câteva zile. 

Ministerul Tineretului și Sportului e cel mai opac din acest guvern care spune peste tot cât de transparent este. Nu mi s-a întâmplat niciodată pe vremea guvernării PSD să nu primesc niciun răspuns la solicitări făcute pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public. 

Și n-am cerut niciodată informații exagerate. De vreo câteva luni aștept să-mi răspundă Novak Pârjolitorul unde este bazinul de înot de la Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, la care s-ar putea antrena loturile olimpice și unde-s terenurile de handbal și volei inventate pentru a justifica înființarea unui Complex Național. Toate invențiile astea au fost trecute în documente oficiale ale statului român, iar unele au fost apoi șterse pe blat din proiecte aflate în dezbatere publică. 

De vreo trei săptămâni aștept să mi se arate baza legală prin care a stat la MTS secretarul general Păsăilă încă opt luni după delegarea făcută prin ordinul lui Ludovic Orban. Și ce se întâmplă cu documentele semnate de acest domn în toată această perioadă. Niciun răspuns, evident.

Citește și: Secretarul general de MTS a stat 8 luni în funcție fără acte. Tot ce a semnat poate fi atacat

Doar e cel mai transparent guvern. Doamne și ce-l mai certa Cîțu pe Voiculescu pentru chestii din astea. Îl pusese chiar să facă o conferință de presă săptămânală.

Numai că sportul chiar nu e interesant pentru nimeni din guvern. Aici e voie și fără mască și fără bască și fără proceduri legale. Nu se întâmplă nimic.

Desigur, acum pe primul loc e Sănătatea. Dar la noi, sănătatea n-are nicio legătură cu sportul, așa cum se întâmplă în țările civilizate. Acolo au înțeles de mult că practicarea sportului reduce cheltuielile din sănătate. 

Chiar și în timpul acestei nenorocite de pandemii au existat numeroase studii care demonstrează că sportul ajută sistemul imunitar. Dar nu în România. Nu.

La noi, omul care se ocupă de sport a reușit să transforme un teren altă dată impecabil, într-unul pârjolit. Și asta după ce n-a vrut în ruptul capului să lase Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf celor cărora le aparținea de drept și-l îngrijiseră ca pe copilul lor. 

Citește și: Așa arată terenul de antrenament de la Stadionul Arcul de Triumf de când îl administrează Novak

Deocamdată este vorba doar despre terenul de antrenament, dar asta ne arată care este viitorul acestei baze dacă va fi administrată în continuare de profesioniștii de la MTS conduși de Novak Pârjolitorul sub ochii lui Cîțu Nepăsătorul. 

Iar prețul acestei nepăsări o să-l plătim cu toții. 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te