Dezastrul lăsat de Eduard Novak la Ciclism: Federația are conturile blocate și este somată de ANAF

DE Mihai Duță | Actualizat: 14.04.2021 - 11:59
Eduard Novak a lăsat un adevărat dezastru la Federația Română de Ciclism care are conturile blocate. În plus, a tăiat și fondurile de la MTS pentru FRC în an olimpic, cu doi sportivi calificați la Tokyo Foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu
Alexandru Ciocan, președintele ales al FRC Foto: Facebook
Somație de la ANAF Foto: Alex Ciocan
Titlu executoriu Foto: Alex Ciocan

Alexandru Ciocan, președintele ales al Federației Române de Ciclism, dar suspendat de Eduard Novak în baza unei hotărâri a MTS pentru nereguli din perioada în care chiar Novak era președinte, arată dezastrul în care se află FRC având doi sportivi calificați la Jocurile Olimpice.

SHARE
La 13 martie, Alexandru Ciocan era ales în funcția de președintel al Federației Române de Ciclism. Șase zile mai târziu, Eduar Novak explica faptul că a anulat o hotărâre a Adunării Generale a Federației Române de Ciclism pentru nereguli și neconformități care datează din 2019, moment în care chiar el era președintele acestei federații.
 
 

Federația Română de Ciclism are conturile blocate și este somată de ANAF

Alexandru Ciocan a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care arată blocajul în care se află FRC.
 
 
"Partea cea mai dureroasă este că cicliștilor nimeni nu le va mai da anul acesta înapoi. Și nici antrenorilor. Și nici cluburilor care investesc. Mulți s-au pregătit ca niciodată în iarnă, ambiționați enorm de rezultatele lui Vlad Dascălu, Grosu Eduard, Michael Serghei Tvetcov, Daniel Cristi, Szabó Norbert sau Emil Dima!
Și acum se întreabă: "pentru ce?"
Este trist și stupid.
 
 
 
Alexandru Ciocan, președintele ales al FRC Foto: Facebook
 
 
Cum arată situația FRC la o luna după alegerile legale, care nu ar fi trebuit să zdruncine lumea ciclismului, dacă ar fi existat bun simț!
 
1. După alegerile din data de 13.03.2021, fără că cineva să depună o documentație la MTS, la sediul FRC a fost adusă o Hotărâre de Suspendare a deciziilor Adunării Generale. (FRC a solicitat 4 ani la rând un aviz fără să i se răspundă iar acum primim o hotărâre de suspendare pentru niște documente pe care MTS nici nu le avea).
Motivul suspendării? Se invocă treburile rămase nerezolvate din ultimii 4 ani. Cine a fost președinte în ultimii 8 ani? Cine știe să ridice mâna ....
 
2. Demisie Secretar General
În data de 29.03.2021, Secretarul General și candidat la funcția de președinte la adunarea menționată, și-a dat demisia, invocând că nu și-a primit salariul. Pe scurt: se cerea efectuarea unei plăti care să conțină salariile și anumite contracte despre care Consiliul de Administrație habar nu avea. Consiliul de Administrație a cerut atașarea acelor contracte, lucru care a fost refuzat. Nimeni nu-și dorește să semneze plăți din bani publici fără să știe exact ce plătește.
 
3. Blocaj bancar
În urmă demisiei Secretarului General, care nu s-a obosit să predea nimic: gestiune, semnătură în bancă, FRC se află într-un blocaj. Banca la care FRC are deschise conturile nu mai permite absolut nicio operațiune până la rezolvarea problemelor interne: că este abuz sau nu, banca nu este instanța judecătorească să decidă!
 
 
4. Sume de plată și notificare ANAF
La această dată am fost notificați de ANAF că FRC are datorii de aproximativ 800.000 de lei.
Primește în același timp somații de la furnizori pentru plata unor sume restanțe care se ridică și ele la peste 250.000 de lei.
Plus salariile restante!
Împreună cu obligațiile salariale pentru anul 2021, Federația Română de Ciclism are de plată ACUM o suma similară cu alocarea bugetară a Ministerului Tineretului și Sportului. Vorbim aici doar de datorii, sume pe care oricum nu avem cum să le acoperim din banii MTS.
Și apropos, coincidență sau nu, bugetul FRC a fost micșorat cu 40% față de 2020. În an olimpic. cu 2 sportivi calificați la Jocurile Olimpice și alți 2 la Jocurile Paralimpice.
Impecabil......
Povestea este mai întortocheată, sunt mai multe detalii, acesta este doar un rezumat. Și un mic printscreen că dovadă", a scris Alexandru Ciocan pe contul său de Facebook. 
 

Cum a anulat Novak alegerile la FRC pentru probleme nerezolvate de pe vremea când era el președinte

La câteva zile după alegerea noului președinte al Federației Române de Ciclism, ministrul Sportului, Eduard Novak suspenda decizia cu următoarea motivație:

"Consider că este necesar să explic în detaliu modul în care privesc situaţia Federaţiei Române de Ciclism, cu atât mai mult cu cât am fost preşedintele acesteia vreme de aproape 8 ani. Astăzi, 19 martie, MTS a emis decizia de suspendare a hotărârii AG de Alegeri a FR Ciclism din data de 13 martie. Motivul îl reprezintă componenţa Adunării Generale, ultima înregistrată şi validată în instanţă fiind cea din 10 februarie 2017, care apare şi în Registrul Special Federaţii.
Adunarea Generală din 13 martie a fost convocată cu o altă componenţă, respectiv cea rezultată în urma Adunării Generale din 2019, nevalidată de instanţă. Există prevederi legale care dau dreptate ambelor abordări, dar, aşa cum am solicitat şi celorlalte federaţii sportive naţionale, toate federaţiile sportive trebuie să intre în deplină legalitate şi conformitate cu legea sportului".
 
Practic, Novak explica faptul că a anulat o hotărâre a Adunării Generale a Federației Române de Ciclism pentru nereguli și neconformități care datează din 2019, moment în care chiar el era președintele acestei federații.
 

One month later cum ar spune filmele americane .... Sau "Mostenirea Familiei Guldenberg" cum ar spune cele nemtesti...

Publicată de Alex Ciocan pe Marţi, 13 aprilie 2021

MTS a trimis patru persoane de la Corpul de Control pentru a intimida alegerile de la Federația de Ciclism

"La Adunarea Generală a fost un reprezentant al MTS, cel care trebuia să fie, directorul Comisiei de Performanţă sau ceva de genul acesta. Şi a asistat la întreaga Adunare Generală. Însă MTS a mai trimis 3-4 persoane de la Corpul de Control. Acele persoane nu aveau de ce să fie prezente, aşa că Adunarea Generală a votat şi le-a invitat să iasă. Nu putem estima o dată pentru noile alegeri pentru că în primă fază trebuie să facem o Adunare Generală Extraordinară în care să facem ordine printre toate cluburile, pentru că unele aveau drept de vor, altele nu, unele erau suspendate... de aici vin şi problemele privind avizul MTS. După ce facem această ordine în rândul cluburilor, iar eu estimez că va dura cam o lună, putem convoca o nouă Adunare Generală de Alegeri. Deci undeva în 2 maximum 3 luni ar trebui să avem noile alegeri", explica fostul ciclist Aexandru Ciocan.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te