Cine-a tras în noi, 13-15-16-22?

DE Cătălin Prisacariu | Actualizat: 15.06.2018 - 10:01

Mai întâi, au fost procesele sumare, în anii ’50. Au urmat pușcăriile și munca forțată. Apoi, îndobitocirea, foamea, frigul, Securitatea, absurdul, paranoia. Iar la final, gloanțele dintre 16 și 22.

SHARE

După care s-a votat în duminica  orbului. Liber, cum altfel. Liber la bâtele, lămpașele și cazmalele  minerești din 14-15. Și, acolo, timpul s-a oprit. Iar în încremenirea asta liniștită,  cum îi place tovarășului Ion Iliescu, s-au înșurubat în scaune isărești, văcăroi, fericiți, preafericiți, nomenclaturiști, aparatcici, disidenturnători  și toate neamurile lor cele vii și  cele adormite până la a șaptea spiță cripto-bolșevică.

Nu au trecut decât 28 de ani de atunci. Prea puțin pentru ca ciripitorul  la Securitate de la BNR  să se pensioneze, fostul tovarăș de la Institutul de Economie Mondială trăiește o a treia tinerețe  bancar-revoluționară. Nici pe  turnătorul în pahare de la Curtea de Conturi, primul complice al lui SOV în furt pe scară mare,  nu l-a dat nimeni jos din funcție,  omul a plecat de plictiseală  acum puțină vreme. Și preafericirii întâistătătorilor i-a trecut vremea cu folos, s-a adaptat democratic la mai modernul statut de CEO  al BOR, cu listele aferente de  P&L-uri subtaxate de către un
stat laic foarte generos cu foștii  studenți români în teologie din Elveția.

Iar pentru toate astea nu a fost nevoie decât de puțin peste o mie  de morți. O nimica toată,  abia un cimitir de orășel ceva mai întremat. Cei mai mulți, secerați de gloanțe în  decembrie 1989. Restul, uciși  cu bâtele de către niște sălbatici din Valea Jiului, instigați  de un scelerat educat  la Moscova, în iunie 1990.

De ce vrem noi să dezgropăm acești morți acum? De ce ținem  să dezbinăm țărișoara  vânând niște oameni care nu făceau decât să protejeze neocomunismul instalat prin crimă înainte de  Crăciunul din ’89? Măi, animalelor  care suntem, chiar nu am înțeles nimic din istoria recentă?

Păi, exact asta e problema,  măi, aparatcicilor: am înțeles. Am priceput că minciuna pe care ați perpetuat-o timp de aproape  30 de ani ne transformă în nebuni  sau legume. Din ce în ce mai puțini nebuni și din ce în ce mai multe legume, crescute cu îngrășământ artificial în sere atent controlate. Dar nu ne ajută cu nimic că ne-am prins. Pentru că, nejudecați, criminalii  din 13-15-16-22 se întorc din nou  și din nou la locul crimei, ca să  urineze pe mormintele din cimitirul celor puțin peste o mie.  

Comentarii

© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.