A venit miliardu', înăuntru-i leopardu'

DE Mihai Duță | Actualizat: 03.12.2021 - 08:55

Doamne ce bucurie pe cei aflați la butoane. Au venit 1,8 miliarde de euro de la Uniunea Europeană, adică de la Înalta Poartă, aia pe care-o înjurau până mai ieri, uniți în cuget și simțiri cu Dragnea și șleahta lui.

SHARE

„Să punem rapid banii la treabă", spune noul ministru al Finanțelor, expresie folosită mai degrabă în mediul interlop.

Pentru că, în lumea civilizată, treaba o fac oamenii, nu banii. Asta arată însă și faptul că, de fapt, pentru ministrul de Finanțe, pe primul loc sunt banii și nicidecum oamenii.

Citește și: „Dragnea - Tel Drum“, un dosar tipic pentru Parchetul European  

Acum a venit miliardu', doar că înăuntru-i tot leopardu'.

Să ne aducem un pic aminte cum s-au cheltuit prin țară banii din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), că tot avem acum bani din PNRR. 

Recent, clanul Butoane din județul Giurgiu a ajuns iar în arest. Anchetatorii au arătat că banii obținuți din infracțiuni precum cămătăria și proxenetismul erau apoi investiți și albiți în urma câștigării unor licitații publice, multe în cadrul PNDL. 

Prejudiciul estimat se ridică la peste 40 de milioane de euro, iar infracțiunile clanului Butoane sunt aproape toate cele cuprinse în Codul Penal.

Desigur, acest lucru a fost posibil și datorită strânselor legături cu zona politică.

Citește și: Cu banii din proxenetism câștigau licitații pentru drumuri. 51 de membri din clanul Butoane, săltați

Cu ce partid credeți că a făcut afaceri clanul Butoane? E și azi la guvernare, aveți o singură încercare.

Apoi să  nu uităm de dosarul „Tel Drum" în care patriotul Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat care a fraudat fonduri europene. 

Așa că vă rog să-mi permiteți să fiu un pic circumspect atunci când vin miliardele în România și când aud că banii trebuie să fie puși la treabă. 

Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.