Urmăriţi internaţional, dar liberi. De ce scapă unii infractori și inculpați

DE Andrei Vasilescu, Mihai Duță | Actualizat: 12.04.2021 - 14:35

În ultima vreme, auzim tot mai des despre infracțiunile unor interlopi români prin străinătate, chiar dacă aceștia sunt dați în urmărire internațională pentru fapte comise cu violență în România. Unii dintre ei sunt chiar localizați, dar își văd în continuare de infracțiuni.

SHARE

Alții beneficiază chiar și de hotărâri ale justiției din țările în care au fugit. Aici vorbim de state precum Marea Britanie și Italia care le permit infractorilor să rămână în continuare acolo unde sunt în loc să-și ispășească pedepsele la care sunt condamnați în România.

În această situație se află interlopi celebri, cunoscuți pentru violența lor, precum Adrian Preda din Clanul Sportivilor, dar și milionari condamnați sau urmăriți pentru fraude financiare enorme, precum Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu, Gabriel Săvulescu.

Lor li se adaugă fugari recenți, foști angajați ai statului, care au de făcut și ei ani grei de pușcărie în România, precum fostul ofițer SRI Daniel Dragomir și fosta procuroare Alina Bica.

Plecând de la interlopi precum Florin și Ștefan Duduianu, despre care se știe că sunt fugiți în Anglia și că își continuă infracțiunile acolo nestingheriți, trecând prin cazul lui Alișor Duduianu, împușcat în cap în Anaheim, Statele Unite, acolo unde se afla de trei ani, și ajungând la gulerele albe care se luptă prin Marea Britanie și Italia ca nu cumva să plătească vreodată pentru ce au făcut în România, am făcut o radiografie a acestui fenomen infrac­țional pentru a vedea cum este posibil ca acești infractori să fie liberi în continuare.  

Aceasta în condițiile în care vorbim despre țări din Uniunea Europeană, acolo unde ar trebui să funcționeze mandatul european de arestare, sau despre Statele Unite, cărora România le răspunde pozitiv la orice solicitare de extrădare a oricărui infractor urmărit de justiția americană.

 

Citește dosarul integral Most Wanted România

Anaser și Lindon Duduianu își fac de cap în Anglia

Condamnat în România, Adrian Preda stă la Londra, legal

Aly Sadoveanu a stat ani de zile în SUA, unde avea o rețea de cerșetorie

Puiu Popoviciu, câte un termen pe an în procesul de extrădare

Italia a refuzat să o extrădeze pe Alina Bica

Cum vrea să scape fostul colonel SRI Daniel Dragomir

De ce nu este extrădat încă Alexander Adamescu

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.