Un stadion de la Daddy Dragnea pentru juniorul său

DE Petre Bădică, Petru Zoltan | Actualizat: 08.03.2019 - 18:30

Chiar dacă a fost condamnat la închisoare pentru că a furat de la copii, Liviu Dragnea rămâne un tată sensibil la toanele fiului său.

SHARE

Pe la începutul anilor 2010, Valentin Dragnea s-a gândit că pasiunea sa – fotbalul – ar trebui să capete forme profesioniste. Primul lucru care trebuia rezolvat era infrastructura. Daddy i-a construit-o din bani publici și i-a adus-o juniorului în poartă.

La Turnu Măgurele, orașul unde Valentin Dragnea domiciliază și are afaceri, Compania Națională de Investiții a alocat 4,5 milioane de euro pentru ridicarea unui stadion modern.

Finanțarea a fost aprobată de un personaj numit chiar de tăticul, Liviu Dragnea, pe când acesta din urmă era ministrul Dezvoltării în guvernul Ponta. Decizia a fost una arbitrară și politică. În România, doar Craiova a mai primit bani de la bugetul național pentru construcția unei arene moderne. Restul orașelor au construit sau construiesc stadioane din bani proprii (Sibiu, Ploiești, Cluj) sau din banii investitorilor (Hagi la Constanța).

Turnu Măgurele nu ar fi avut bani pentru un stadion la standarde europene. Și nici nevoie, pentru că echipa din localitate juca în Liga a III-a. La mijloc a fost doar pofta juniorului, îndeplinită de Daddy din bani publici. Turnu Măgurele este un oraș căzut: fațade murdare, gropi, străzi cu lucrări lăsate de izbeliște, trotuare găurite. Tinerii au fugit în Occident. 

La periferia urbei se înalță, ca un OZN albastru, stadionul modern construit de Daddy și unde fiul vine, duminica, să își cravașeze jucătorii. Echipa este sponsorizată de firma Nutrelo, unde Valentin Dragnea este acționar majoritar cu 80% din acțiuni. Iar administrator este fostul șofer al lui Liviu Dragnea, actual partener de afaceri cu Valentin.

După aceeași rețetă ca la Turnu Măgurele, românii vor plăti și pentru construcția unui stadion la Alexandria, orașul de suflet al lui Liviu Dragnea. Prețul: 11 milioane euro.

Proiectul a fost inițiat tot în mandatul de ministru al Dezvoltării a lui Dragnea. Curat conflict de interese. Localnicii cred că stadionul va avea soarta Sălii Polivalente, deschisă doar la evenimentele unde participă înalți oficiali și care rămâne inaccesibilă pentru sportul de masă.

A stat în pixul lui Liviu Dragnea să investească 15 milioane de euro, bani publici, în spitale, școli, infratsructura rutieră sau de transport din Teleorman. A decis să îi folosească în scop electoral și pentru distracția famiiliei sale.

______________________________________________________

Citește dosarul integral „Teleorman Arena”

 

Proiect aprobat de subalternul ministrului Dragnea

Șoferul lui Dragnea, șef la echipa de fotbal

Frații Erbașu, abonați la contracte cu statul

Hagi: A băgat bani în câmp

Orașul trist din sudul României în care a aterizat un OZN

50 milioane de lei pentru o utopie europeană

______________________________________________________

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te