Un PSD-ist l-a turnat pe trezorierul Drăghici, pentru că ar fi băgat mâna în banii partidului

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.10.2018 - 17:13
Marian Drăghici are antecedente. Foto Facebook

Liviu Dragnea, Victor Ponta și Ilie Sârbu ar fi fost fost înștiințați, în 2013, printr-o scrisoare adresată de un social-democrat, că deputatul Mircea Drăghici, trezorierul partidului, s-ar fi înfruptat din banii PSD.

SHARE

Newsweek România a dezvăluit, marți, că peste 1,8 milioane de lei și trei autoturisme de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție.

Citește și EXCLUSIV Trezorierul PSD, bolizi de lux și contracte pentru soție din bani publici primiți de partid

În septembrie 2015, Paul Dinu Grințescu, membru PSD, om de afaceri și fost prieten al lui Mircea Drăghici, dezvăluia pentru presa argeșeană cum deputatul ar fi profitat financiar de el, dar și de conexiunile lui la nivel înalt în lumea oamenilor de afaceri. 

Într-un interviu oferit publicației „Jurnal de Argeș”, Grințescu a pus la dispoziția jurnaliștilor și o serie de documente, care ar fi demonstrat cum a ajutat familia Drăghici să-și cumpere mașini de lux, dar și cum deputatul s-ar fi servit din banii partidului, în interes personal.

Citește și PSD fură de la PSD. Reacția opoziției la dezvăluirile Newsweek despre trezorierul Drăghici

„Grințescu susține că deputatul Drăghici, în calitate de trezorier al PSD, ar fi băgat mâna în banii partidului și că inclusiv el ar fi contribuit, cu diverse sume de bani, pentru ca parlamentarul de Curtea de Argeș să își cumpere un autoturism 4X4, un Audi Q5, care depășea cu mult posibilitățile acestuia de bugetar. Și care, colac peste pupăză, nu s-a regăsit niciodată în declarația de avere depusă de Drăghici la Camera Deputaților. Iar ca să fie și mai convingător că deputatul Mircea Drăghici are legătură cu respectivul Audi Q5, pe care nu l-a declarat niciodată, Grințescu ne-a prezentat și o factură de la dealerul din București, cartierul Vitan. Surpriză, factura este eliberată pe numele lui Mircea Gheorghe Drăghici”, scriau, în urmă cu trei ani, ziariștii de la Jurnal de Argeș

„Aici sunt facturile de la un televizor, aici sunt facturile de la Emag pe aparatură, sunt toate luate pe USL. Prietenii mei i le-au montat lui Drăghici în casă”, povestea Grințescu pentru publicația amintită. 

„Am făcut chetă în familie pentru a-i cumpăra această maşină!”

Paul Dinu Grințescu făcea publică, atunci, și o scrisoare pe care, în 9 septembrie 2013, o adresase către trei lideri importanți ai PSD – Victor Ponta, președinte al partidului, la acea dată, Liviu Dragnea – actual președinte, pe atunci secretar general executiv, și Ilie Sârbu, senator PSD (soția deputatului Drăghici a lucrat la cabinetul europarlamentarului Daciana Sârbu). 

În scrisoare, Grințescu le aducea la cunoștință, „într-o deplină sinceritate”, celor trei superiori ai săi de partid că „l-am prezentat (pe Drăghici - n.r.) familiei mele şi familiei Cazacu Cornelia (fosta doamnă senator) şi Dan, cumnatul lui Cristescu Dan şi Dana (compania Eurovia Construct Internaţional) care acum este naşul lui (vă imaginaţi de ce), multor oameni de top 300. Prietenia cu ei a dus la cumpărarea în primă fază a maşinii Audi Q5 (model 2012), în sensul că am făcut chetă în familie pentru a-i cumpăra această maşină! Cu mine personal a fost la Audi Vitan, eu i-am configurat maşina, avea în Banca Raiffeisen câteva mii de euro, autoturismul costând 53.000 euro. Toţi banii pentru maşină au fost plătiţi iniţial din banii prietenilor mei şi ai mei, fiind ulterior restituiţi din banii PSD din trezorerie, la sfârşitul anului 2012, mai puţin banii luaţi de la familia Kajanto, nașii mei, 330 milioane lei, pe care refuză să-i plătească. Da, din trezorerie.”

Citește și Cine e Mircea Drăghici, trezorierul PSD care folosește Mercedes-urile cumpărate din banii partidului

Grințescu mai vorbea și despre un apartament în complexul Monte Carlo din București, care ar fi ajuns, împreună cu bunuri importante, la Drăghici, printr-un interpus, deputatul neavând, altfel, cum să justifice în declarația de avere bunuri de peste 125.000 de euro. Apartamentul, mai spunea Grințescu ar fi fost, initial, în proprietatea nașilor lui, care l-ar fi vândut, ulterior, la rugămințile sale. apropiatului lui Drăghici. „Nu a declarat plicurile încasate în PSD, la trezorerie, cumpărându-şi bunuri de valori mari, plimbări prin ţări străine, pe care nu le poate justifica!”, mai povestea omul de afaceri, în scrisoarea care ar fi ajuns la Ponta, Dragnea și la Ilie Sârbu. Contactat de Newsweek România, Paul Dinu Grințescu nu a mai vrut să declare, oficial, nimic despre episodul legat de deputatul Drăghici. 

Articolul integral din publicația Jurnal de Argeș poate fi citit AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te