Secretar de stat la Muncă cu 8.500 lei pensie specială la 49 ani. A fost șef de post într-un sat

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.09.2023 - 16:56
Florian Dobrescu, secretar de stat - Foto: MInisterul Muncii

Florin Dobrescu este secterar de stat la Ministerul Muncii de unde încasează un salariu. El ia și 8.000 de lei pensie specială. El se ocupă de politici de servicii sociale și beneficii sociale.

SHARE

Florin Dorescu este secterar de stat la Ministerul Muncii, instituție care ar trebui să se ocupe cu distribuirea echitabilă a banilor către români. Nu se întâmplă așa, deoarece Dobrescu nu are nicio calitate pentru a fi secretar de stat în Ministerul Muncii. Îi lipsește și educația și experiența. CV-ul este AICI

Citește și: Legea care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, adoptată. Au fost introduse excepții

Dobrescu a terminat Academia de Poliție și are un master la Spiru Haret, una din cele mai slabe universități din România.

A început ca adjunct de șef de post într-un sat. Trebuia să desfășoare acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional, prevenirea și combaterea încălcărilor normelor rutiere, în vederea reducerii victimizării cetățenilor prin accidente rutier.

Citește și: Pensiile speciale rămân neatinse, cumulul pensiei cu salariul e permis. Ce a decis CCR

Secretar de stat la Muncă cu 8.500 lei pensie specială la 49 ani. A fost șef de post într-un sat

A ajuns, apoi, ofițer la Poliția Brăila, șeful poliției Făurei și apoi adjunct la Poliția din Brăila.

În 2021 se pensionează la vârsta de 49 de ani. Nu stă la pensie, ci se angajează director la o firmă de bodyguarzi. El are ca atribuții: „Conduce și controlează activitatea întregului personal din subordine cu atribuții de pază și securitate, control, acces și transport valori de la obiectivele aflate în competență.

Relaționează cu beneficiarii serviciilor de securitate și propune măsuri necesare pentru creșterea eficienței pazei”. 

Citește și: EXCLUSIV Nouă milioane de lei sporuri date angajaților din Ministerul Muncii pentru boli închipuite

Fără nicio logică, este numit prefect al județului Brăila. În 2022 este numit secretar de stat în Ministerul Turismului. Apoi, fără nicio legătură cu domeniul, în 2022 este numit secretar secretar la Ministerul Muncii.

El se ocupă de: „Coordonarea procesului de elaborare a programelor de dezvoltare strategică, a planurilor de activitate aleministerului. Asigurarea elaborării documentelor de politici publice în domeniu, a proiectelor de acte legislative şi
normative în domeniile de activitate încredinţate ministerului, urmărirea executării acestora.Asigurarea monitorizării, evaluării şi elaborării informaţiilor privind realizarea obiectivelor şi a direcţiilor strategice de activitate ale ministerului”.

Newsweek România a cerut ministerului muncii explicații. Ministerul ne-a spus că Dobrescu se ocupă de „politici servicii sociale și beneficii.”

Lui Dobrescu îi plac mașinile. Deși nu are casă deține un Volvo din 2016 și un Mercedes din 2018. Pe lângă salariu, Dobrescu ia o pensie anuală de 103.000 lei, adică 8.500 lei pe lună.

Concluzie Dobrescu este secretar de stat în Ministerul Muncii. Ministerul Muncii e chemat să îndrepte nedreptățile sociale. Una din acestea este cumulul pensiei cu salariu la stat. Secretarul de stat Dobrescu face asta de cel puțin 3 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te