VIDEO Armata rusă a dispersat un miting trăgând în mulțimea pașnică. Au fost explozii puternice

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.04.2022 - 20:34

Un video teribil din orașul Enerhodar arată o piață imensă în care sunt strânși câțiva oameni pașnici. La un moment aceștia sunt dispersați cu focuri de armă și și cu explozii.

SHARE

„Ocupanții ruși au atacat oamenii strânși la miting în Enerhodar. Explozii puternice au fost auzite în oraș în mijlocul zilei. Potrivit Energoatom, compania de stat de energie nucleară a Ucrainei, forțele ruse au arestat un număr necunoscut de persoane care protesteau pentru a se opunea ocupației ruse într-un miting pașnic. Mitindul a avut loc Enerhodar, regiunea Zaporijia. Localnicii au auzit explozii puternice și sunete de focuri de armă în oraș la scurt timp după”, scrie Kyev Independent.

Citește și: VIDEO Armata rusă se retrage în grabă din zona Kiev. Capitala, imposibil de cucerit de Putin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat militarii ruşi că minează zone din nordul Ucrainei pe măsură ce se retrag sau sunt respinşi de forţele ucrainene, transmite sâmbătă Reuters.

Ucraina a informat că trupele sale au recăpătat controlul a peste 30 de oraşe şi sate din regiunea Kiev de când Rusia a anunţat în această săptămână o diminuare a operaţiunilor sale în jurul capitalei ucrainene pentru a se concentra asupra luptelor din estul ţării.

"În nordul ţării noastre, invadatorii pleacă. (Retragerea) e lentă, dar sesizabilă. În unele locuri sunt izgoniţi prin lupte. În altele, chiar ei îşi abandonează poziţiile", a declarat Zelenski într-un mesaj video dat publicităţii sâmbătă, fără să prezinte dovezi. "Minează tot acest teritoriu. Casele sunt minate, echipamentele sunt minate, chiar şi cadavrele", a spus şeful statului ucrainean.

Ministerul Apărării rus nu a răspuns unei solicitări a Reuters de a comenta acuzaţiile pe care agenţia de presă britanică spune că nu le-a putut verifica din surse independente.

Sâmbătă, serviciile de urgenţă le-au cerut locuitorilor din zonele recent eliberate din regiunea Kievului să fie vigilenţi, atrăgând atenţia că peste 1.500 de explozibili au fost găsiţi într-o singură zi în timpul unei verificări în satul Dmitrivka, la vest de capitală.

Zelenski a declarat că se fac eforturi pentru înlăturarea minelor şi securizarea zonelor, dar a avertizat locuitorii care au fugit de război să nu se întoarcă deocamdată.

"Este încă imposibil să revină la viaţa normală aşa cum era ea", a insistat el, potrivit Agerpres.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.