VIDEO Femeie împușcată mortal. Garda Națională, mobilizată să apere Capitoliul de „insurgenți”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 07.01.2021 - 02:35
sursă Newsweek

Garda Națională a fost mobilizată miercuri la Capitoliu, după ce manifestanții pro-Trump au trecut de baricadele de securitate și au pătruns în clădire în timpul numărării voturilor de la Colegiul Electoral.

SHARE

UPDATE

Atât Camera Reprezentanților cât și Senatul s-au reunit miercuri noapte pentru a certifica victoria lui Joe Biden în Colegiului Electoral, după ce manifestanții pro-Trump au invadat Capitoliul și au oprit procesul validarii.

Republicanii din Senat speră că i-au convins pe senatori să înlăture obiecțiile pentru a permite dezbaterii să se termine rapid miercuri noapte, potrivit unei surse.

Birourile senatorilor Ted Cruz (R-Texas) și Josh Hawley (R-Mo.) au refuzat să comenteze dacă vor continua să se opună victoriei lui Biden în Colegiul Electoral.

Congresul începuse să numere voturile electorale, parte a unui proces ceremonial pentru a finaliza victoria lui Biden și a formaliza transferul de putere de la Administrația Trump, când manifestanții pro-Trump au invadat Capitoliul.

Vicepreședintele Mike Pence, care conducea ședința comună a Camerei și Senatului, a fost rapid condus în siguranță de Serviciul Secret, iar alți lideri ai Congresului au fost duși în locații sigure.

 

Garda Națională a Washington D.C a răspuns miercuri la Capitoliu fiind mobilizată pentru a ajuta forțele de ordine federale să combată „insurecția”, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman.

„Departamentul Justiției va conduce răspunsul federal al forțelor de ordine”, a spus Hoffman.

Guvernatorul Virginiei, Ralph Northam, a declarat că va trimite Garda Națională a statului său împreună cu 200 de soldați la Capitoliu.

Larry Hogan, guvernatorul statului Maryland, a transmis că a va participa la apărarea Capitoliului cu o forță a Gărzii Naționale Maryland.

Atât primarul Washington DC, Muriel Bowser, cât și biroul președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, au cerut intervenția Gărzii Naționale, au declarat două surse pentru NBC.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany, a declarat că Garda Națională este „pe drum împreună cu alte forțe federale de protecție”.

O femeie care a fost împușcată în interiorul Capitolului a murit, au confirmat mai mulți oficiali ai legii pentru NBC News.

Poliția a confirmat mai devreme că o persoană a fost împușcată în clădirea Capitolului SUA, dar oficialii nu știau detalii despre circumstanțe. Mai multe alte persoane, inclusiv un ofițer de poliție, au fost rănite și duse la un spital după ce o mulțime a intrat în Capitoliu.

Protestatarii stimulați de apelurile președintelui Donald Trump de a răsturna rezultatul fraudulos al alegerilor prezidențiale din 2020 au intrat în Capitoliu, forțând evacuarea parlamentarilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te