Franța se pregătește de război cu Rusia. Putin și-a ales ținta pentru un atac nuclear

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.03.2024 - 15:21
Franța se pregărește de război cu Rusia. Putin și-a ales ținta pentru un atac nuclear - Foto: Freepik

Franța se pregărește intens de o înfruntare cu Rusia. Putin și-a ales ținta pentru un atac nuclear și ea va fi capitala Paris. Lovitura poate fi dată chiar cu prilejul Jocurilor Olimpice.

SHARE

Deși mulți consideră nerealistă declarația președintelui francez Macron potrivit căreia nu ar exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina, situația militară din Donbass se deteriorează.

Astfel, din ce în ce mai mulți lideri NATO, în special cei aflați de-a lungul graniței cu Rusia, urmează exemplul lui Macron și afirmă că "toate opțiunile sunt deschise".

Franța se pregărește de război cu Rusia. Putin și-a ales ținta pentru un atac nuclear

Ca răspuns, rușii amenință cu războiul nuclear - potrivit vicepreședintelui lor parlamentar, Parisul, locul de desfășurare a Jocurilor Olimpice din acest an, este vizat. Riscul unui război nuclear este, bineînțeles, foarte mic, iar SUA, Germania, Italia și Spania, principalii membri NATO, nu doresc să trimită trupe în Ucraina. Iar cei care vorbesc despre acest lucru ar fi mai predispuși să își desfășoare trupele doar dacă aliații NATO ar acționa în coaliție.

Antrenamente intensificate, exerciții, săparea de tranșee, verificarea deficiențelor de echipament - de luni de zile, aceasta a fost rutina zilnică a soldaților din cazarma Laporte, Regimentul 126 de infanterie, care a fost transferat la Brive-la-Gaillarde în 1907. Unitatea militară franceză se pregătește pentru o eventuală intervenție în Ucraina, relatează Le Monde.

Anunțul făcut de Emmanuel Macron nu reprezintă deloc o ruptură față de agenda obișnuită. Președintele francez a declarat pe 26 februarie, după o întâlnire cu 20 de lideri europeni, că posibilitatea desfășurării de trupe occidentale în Ucraina "nu poate fi exclusă".

Dar, potrivit Le Monde, soldații s-ar putea să se gândească mai des la frontul de est în aceste zile. Și nu doar echipajele sunt pregătite: vehiculele blindate de luptă pentru transportul trupelor au fost înlocuite continuu la regimentul 126 începând din 2021. Patruzeci de vehicule de luptă blindate nou-nouțe așteaptă în prezent în hangare, potrivit ziarului parizian.

Se repetă istoria?

Regimentul 126 a mai luptat împotriva rușilor - în timpul războaielor napoleoniene, a protejat podul care traversa râul Berezina, potrivit Ministerului francez al Apărării. Acesta este râul al cărui nume a devenit practic sinonim cu eșecul militar în limba franceză și în istoria militară. Pentru că aici a fost locul unde armata lui Napoleon în retragere a suferit înfrângerea finală în campania sa nereușită împotriva Rusiei în 1812.

Citește și: Navă de război a Rusiei amenință Franța. Motivul: Parisul dă coordonate de atac Ucrainei

Nu este o coincidență faptul că directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, a identificat recent soldații francezi care ar putea intra în Ucraina ca fiind o țintă prioritară.

Citește și: Șeful Informațiilor Rusiei: „Franța are 2.000 de soldați pentru Ucraina”. O parte va sta în România

Potrivit agenției ruse de știri TASZSZ, Narîșkin s-a referit, de asemenea, la campania napoleoniană atunci când a făcut această amenințare, spunând că soldații francezi vor avea aceeași soartă ca și predecesorii lor care "au venit în lumea rusă cu sabia".

Narîșkin a adăugat că, potrivit unor informații, Franța se pregătește să trimită un contingent de două mii de oameni în Ucraina.

Întâmplător, șeful serviciilor de informații externe rusești a spus acest lucru în momentul în care Le Monde a publicat pe prima pagină un reportaj despre regimentul 126, deci nu a fost nevoie de prea mult spionaj pentru a informa serviciile secrete rusești.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 1

Ilici Rasputin 09 aprilie 2024 11:58
#1

După ce vor primi ce merita orașul se va infrati cu Hirosima și se va numi Paris-Hirosima cu plăcute în limba franceza, japoneza și americana

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te