Navă de război a Rusiei amenință Franța. Motivul: Parisul dă coordonate de atac Ucrainei

DE Adina Mutăr | 22.02.2024 - 19:28
Navă de război a Rusiei amenință Franța. Motivul: Parisul dă coordonate de atac Ucrainei - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Navă de război a Rusiei amenință Franța. Motivul: Parisul dă coordonate de atac Ucrainei. O navă de război a Rusiei a ancorat recent în Baie de Seine, în nordul Franței, la marginea apelor teritoriale.

SHARE

Navă de război a Rusiei amenință Franța. Motivul este că Parisul dă coordonate de atac Ucrainei, după cum acuză Moscova.

„Este o încercare de a intimida Franța”, a declarat ministrul Forțelor Armate franceze, Sebastien Lecornu.

Acesta a precizat că nu este prima dată când Rusia încearcă să pornească un conflict cu Franța.

Navă de război a Rusiei amenință Franța. Motivul: Parisul dă coordonate de atac Ucrainei

În urmă cu o lună, Rusia a amenințat direct avioanele franceze în Marea Neagră.

„Acum o lună, un sistem rusesc de control al traficului aerian a amenințat că va doborâ avioanele franceze în Marea Neagră, deși ne aflam în zona liberă internațională în care patrulăm”, a declarat Lecornu pentru RTL, potrivit politico.eu.

Amenințarea forțele ruse că vor doborî piloții francezi care patrulează în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre sunt semnale de comportament din ce în ce mai agresiv din partea Moscovei, în timp ce invazia sa în Ucraina se străduiește să progreseze.

Analiștii militari ruși au tot semnalat că de câteva zile serviciile de informații NATO patrulează cu o intensitate sporită granițele Federației Ruse de la Marea Neagră, ceea ce „prevestește” un atac major al Ucrainei în Crimeea.

Monitorizarea include două avioane de detectare radar cu rază lungă de acțiune din forțele aeriene ale Franței și Turciei și un vehicul aerian fără pilot (BRLA) RQ-4 Global Hawk american de recunoaștere strategică.

Concomitent, scriu analiștii ruși de la canalul Telegram/Rybar, Forțele Armate ale Ucrainei încearcă să atace zonele de frontieră ale Federației Ruse și, se pare, se pregătesc din nou să lovească ținte în Crimeea, cu coordonatele primite de la avioanele de spionaj ale Alianței.

Intrarea în serviciul Forțelor Armate ale Ucrainei a avioanelor americane F-16 le va permite să atace ținte adânc pe teritoriul Federației Ruse.

Pregătiri pentru un atac major în Crimeea

O posibilă escaladare majoră a conflictului dintre Moscova și Kiev a fost permisă de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, scriu analiștii ruși, când acesta a declarat că, atunci când Ucraina va primi avioanele F-16 de la aliații săi, se va bucura de dreptul la autoapărare. „Și aceasta include și lovirea țintelor militare legitime – ținte militare rusești în afara Ucrainei”, a clarificat Stoltenberg.

Citește și: Avioane de spionaj trimise din România pregătesc lupta finală între Rusia și Ucraina pentru Crimeea

Acest lucru se întâmplă deja într-o anumită măsură - forțele armate ucrainene lovesc teritoriile de frontieră ale Federației Ruse, scrie ng.ru.

La  22 februarie, trupele ucrainene au tras cu sistemele de lansare multiplă de rachete (MLRS) în regiunea Briansk, în așezarea Borok, districtul Pogarski. Vehicule și infrastructură locală au fost avariate.

Mai devreme, în aceeași regiune, o dronă a fost distrusă, zburând aparent către instalații energetice.

Citește și: SUA crează o armă unică în lume, proiectată special pentru ca Ucraina să lovească Crimeea

Și peste regiunea Rostov a fost interceptată o rachetă S-200, convertită pentru atacuri asupra țintelor terestre.

Franța a mai făcut un pas deranjant pentru Moscova. Ministrul francez al Forțelor Armate face o vizită în Armenia, prima vizită de acest fel a unui ministru al armatei franceze și un semn al aprofundării legăturilor de apărare ale Franței cu Armenia.

Armenia se îndepărtează de relația sa cu Moscova, iar Parisul încearcă să-și sporească influența cu foștii aliați ai Rusiei, inclusiv Moldova și țări din Asia Centrală.

Companii de apărare printre care MBDA, Nexter, Safran, Thales și Arquus se află în delegația care zboară în Armenia cu Lecornu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te