duminică 05 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură

Data publicării: 25.12.2024 • 14:28 Data actualizării: 25.12.2024 • 15:10
Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură - Foto: freepik.com - Imagine cu rol ilustrativ
Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură - Foto: freepik.com - Imagine cu rol ilustrativ
Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură - Foto: sibianca.ro - Imagine cu rol ilustrativ
Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură - Foto: sibianca.ro - Imagine cu rol ilustrativ

Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură, iar invitații la masa de sărbători vor fi impresionați.

Tăierea porcului de Crăciun e o veche tradiție a românilor și aproape de pe nicio masă de sărbători nu lipsește șoriciul, o delicatesă mai ales lângă un păhărel de țuică ori palincă.

Citește și: 20 DECEMBRIE, Ignatul porcilor. Semnul care prevestea cum va fi iarna, la tăierea porcului

Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură

De multe ori, însă, șoriciul trebuie preparat puțin înainte de a fi pus pe masă, pentru a nu fi tare și gumilastic.

„Rețeta” e banală. După ce curățați șoriciul bine de grăsime, tăiați-l în fâșii, rulați fâșiile de șorici și legați-le cu ață și puneți-le într-un bol ori într-un borcan mai mare.

Citește și: Cum pui șorici de porc la murat? Cât timp poate fi păstrat în frigider? Secretul saramurii

Faceți o saramură (apă, sare și usturoi) și turnați-o peste șorici în recipent. Pentru un bol sau borcan de 800 de mililitri veți pune, de exemplu, 3-4 linguri de sare și 4-5 căței de usturoi.

Apoi, puneți recipentul cu șorici la frigider, măcar pentru câteva ore. Dacă saramura își schimbă culoarea, faceți alta și schimbați-o. Șoriciul rezultat se va topi în gură, va fi moale, fraged și cu un gust delicios.

Mai multe articole din secțiunea Timp liber

Comentarii 1
Dumitru Mihai 26 decembrie 2024 12:35
#1

Voi mințiți și când dormiți,voi de la redacție nu aveți scrupule și discernământ,de aceea a ajuns Romanica o colonie din cauza voastră care mâncați rahat la toate știrile,nu mai incercati sa spălați creierii cu propaganda occidentală că s-au deșteptat români și nu mai pot fi prostiți din cuvinte,este timpul faptelor..un ultim mesaj pentru voi"Marsss la groapa mincinoșilor'!

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră