Ingredientul din frigider pe care să-l adaugi în salata boeuf ca să țină mai mult. Costă 2 lei. Cum îl poți folosi și pentru un plus de gust dar și pentru o consistență mai bună?
Ingredientul din frigider pe care să-l adaugi în salata boeuf ca să țină mai mult
Un ingredient secret pe care îl poți adăuga în salata de boeuf pentru a-i prelungi durata de prospețime este zeama de lămâie. Aceasta are un efect conservant datorită acidității sale, care încetinește dezvoltarea bacteriilor și previne oxidarea legumelor. Adaugă câteva picături în compoziție sau în maioneză pentru un gust subtil și beneficii suplimentare.
De asemenea, păstrarea la rece, într-un recipient etanș, contribuie semnificativ la menținerea salatei proaspete.
Pentru o porție de salată boeuf gustoasă, avem nevoie de patru ouă, 300 g de pulpă de vită fiartă, 300 g de cartofi fierți, 150 g de morcovi fierți, 80 g de mazăre fiartă, 80 g de gogoșari murați, 80 g de castraveți murați, 400 ml de ulei de floarea-soarelui, o lingură de muștar și o lămâie.
Citește și: Șeful armatei ucrainene: Rușii pregătesc 200.000 de soldați. „Fără îndoială, vor ataca iar Kievul”
Preparăm maioneza, apoi o lăsăm în frigider la răcit.
Punem carnea de vită la fiert. După ce s-a fiert, o scoatem din apa fierbinte și o lăsăm la răcit. Punem cartofii, morcovii și mazărea la fiert. După ce s-au fiert, le punem într-un vas uscat și le lăsăm să se răcească.
După ce s-au răcit, tăiem carnea de vită și legumele fierte în cubulețe de dimensiuni egale. Tăiem murăturile în cubulețe de dimensiuni egale. Amestecăm carnea de vită, legumele fierte și murăturile într-un bol.
Potrivit lui Florin Dumitrescu, pentru o salată boeuf cu un gust senzațional, fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza. Mai întâi, trebuie să amestecăm murăturile cu maioneza pentru a obține un gust acrișor.
În plus, toate ingredientele pentru salata boeuf trebuie să fie reci, atunci când le amestecăm cu maioneza. Altfel, compoziția noastră se va înmuia și se va strica repede.