VIDEO Directoarea Colegiului Lazăr care l-a invitat să vorbească pe Simion: venit de 20.000 € ca PFA

DE Petre Bădică | Actualizat: 05.09.2022 - 20:07
Simion la Colegiul Lazăr FOTO: FB
Directoarea Colegiului

Președintele AUR, George Simion, a fost prezent, luni, la Colegiul Gheorghe Lazăr din București. Din înregistrarea video, reiese clar că Simion a fost invitat de către conducerea școlii.

SHARE

Din înregistrarea video publicată de Simion se poate vedea cum șeful AUR se află la microfon și vorbește. În spate se află prefectul Toni Greblă.

Tot în spatele lui Simion regăsim o doamnă care este, cel mai probabil directorul Colegiului, Neagoe Nina Elena. Ultimul din rândul din spatele lui Simion pare să fie fostul secretar de stat în Ministerul Educației Radu Szekely.

Invitat de conducerea școlii

Din video postat de Simion reise clar că cea care l-a invitat la microfon este directoarea instituției. Aceasta a spus: „Am plăcerea să vă invit un „lăzărit” care a terminat științele sociale și care astăzi ne-a făcut surpriza să vină la deschiderea noastră, care este deputat, este vorba de domnul George Simion”.

Simion a avut un discurs de câteva minute în fața elevilor: „singura urare pe care v-o fac este să găsiți motivele mai mult interioare ca după absolvirea Lazărului să găsiți motive să rămâneți în țară. Mulți din generația mea nu mai sunt în România și asta e cea mai mare tragedie. Vă doresc să vă luați rolul în serios pentru că peste ani voi veți generația ce va conduce România”.

Vezi Echipa de conducere Colegiului Național Gheorghe Lazăr -> AICI

Conducerea liceului susține că liderul AUR nu a fost invitat la ceremonie, ci a dorit el personal să participe, susține Digi24.ro.

Dar imaginile și înregistrarea de mai sus, alinierea oficialilor în spatele lui, toate acestea arată contrariul.
Neagoe Nina-Ionela (foto jos) este Directoarea Colegiului. Este o profesoară apreciată și nu a avut legături cu politica, potrivit cv-ului ei.

În CV spune că este, din 2005, director adjunct. A urmat numeroase cursuri și studii. A fost Membru in Registrul National al Expertilor in management educational. A coordonat mai multe proiecte POSDRU. Este profesoară la Colegiul Național Lazăr din anul 2000. De aceea, este extrem de surprinzător cum de a acceptat să politizeze unul din cele mai bune colegii invintându-l pe Simion.



În declarația sa de avere, Nina Neagoe Elena arată că a câștigat suma de 84.000 de lei în 2021 ca director. Mai menționează că a câștigat 100.000 de lei ca „persoană fizică autorizată profesor”.

Vezi CV-ul Neagoe Nina Elena -> AICI

Din informațiile Newsweek, cel mai probabil este vorba de venituri declarate din meditații. Ar mai putea fi vorba de drepturi de autor, dar în CV directorul nu menționează altă activitate în afara celei de director.

Fostul director, omul lui Băluță

În 2016, s-a organizat concurs pentru funcția de director la Colegiul Lazăr. Vlad Drinceanu a câștigat concursul, dar nu a fost numit în funcție după ce procedura după care s-a rezolvat contestația a fost atacată, iar instanța a decis că încălca metodologia și regulamentele în vigoare.

Vlad Drinceanu a fost numit, vara aceasta, Inspector școlar general al Municipiului București. El se află pe lista de consilieri PSD în primăria condusă de Daniel Băluță. Îainte să fie consilier local, acesta a fost consilier al primarului Sectorului 4, Daniel Băluță.

Un liceu de prestigiu

Colegiul Naţional Tudor Vianu este considerat cel mai bun din Capitală. Aici, ultima medie de admitere a fost de 9,68 anul acesta, cea mai mare din rândul liceelor din Bucureşti. Colegiul Naţional Sfântul Sava a trecut pe poziţia a doua, cu ultima medie de admitere de 9,66. Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr a avut ultima medie de admitere 9,63.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te