Universitatea privată pregătită de închidere i-a avut profesori pe Udrea, Năstase, Corlățean

DE Petre Bădică | Actualizat: 10.08.2022 - 10:20
Corlățean și Năsatse - FOTO: MAE
Universitatea Cantemir - FOTO: ucdc.ro

Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București a publicat, ieri, un anunț-șoc: nu va mai înscrie studenți în anul I. Universitatea a angajat, în timp, politicieni pe care i-a adus la catedră. O problemă de imagine care, acum, ar putea fi decontată.

SHARE

Una din cele mai profitabile universități private din România, în urmă cu 15-20 de ani, a făcut un anunț stupefiant: nu va mai înscrie studenți pentru anul I. Mesajul, spune că afacerea cu diplome nu mai este profitabilă.

„Pentru anul universitar 2022-2023, nu se organizeaza concurs de admitere la programele de studiu din cadrul Universitatii Creștine 'Dimitrie Cantemir' din București”, scrie mare la capitolul „Admitere”  de pe site-ul Universității Creștine Dimitrie Cantemir.

La prima vedere am crezut că universitatea va accepta pe oricine a trecut bacalaureatul și nu mai e nevoie nici măcar de concursul de dosare. Apoi, am sunat la Facultatea de Administrare a Afacerilor unde am întrebat despre condițiile de intrare în anul I. Răspunsul a fost foarte clar: NU se mai fac înscrieri pentru studenții de anul I. 

Legături politico-studențești

Universitatea dă vina pe climatul economic nefavorabil și pentru că numărul elevilor care iau bacalaurteatul este tot mai mic. S-ar putea, însă, să fi contat și problemele de imagine pe care Universitatea le-a tot adunat în urma legăturilor pe care le-a avut cu lumea politică. Și, astfel, acum când sunt mai puțini potențiali studenți „pe piață” aceștia să evite Universitatea Dimitrie Cantemir.

Printre profesorii de la Universitatea Dimitirie Cantemir îi regăsim, de-a lungul vremii, pe: Victor Babiuc, Aspazia Cojocaru, Mircea Coșea, Dan Drosu Șaguna, Ioan Mircea Pașcu, Rodica Stănoiu Elena Udrea.

Citește și: O „fabrică de bani și diplome” nu mai înscrie studenți. În 2008, avea 12.000.000 lei excedent

Fostul premier Năstase are o carieră universitară de peste 30 de ani. Chiar dacă a fost exclus din cadrul  Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, Adrian Năstase face parte dintre profesorii universităților   „Dimitrie Cantemir” şi „Titu Maiorescu”, scria în 2013 un site de știri apropiat fostului premier.

Citește și: Care sunt universitățile din România unde merită să înveți. Top 30 cu o singură universitate privată

În 2012, Ponta ajungea premier și o desemna pe Corina Dumitrescu în poziția de ministru al Eduicației. Ea declara, într-o conferinţă de presă că premierul desemnat Victor Ponta “a debutat în viaţa academică la universitatea noastră”(Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir – n.red.). Corina Dumitrescu, care este rectorul acestei instituţii de învăţământ, nu a oferit alte detalii legate de poziţia pe care ar fi ocupat-o liderul PSD şi nici perioada în care acesta ar fi fost colaborat cu „Dimitrie Cantemir”. Titus Corlățean a mai predat la această facultate fiind lector. Detalii AICI

Tot mai puțin studenți

Newsweek România a scris, anii trecuți, că universitățile private nu mai cunosc momentele extraordinar de bune de acum 15-20 de ani. Asta pentru că universitățile de stat au coborât ștacheta academică, au mărit numărul de locuri și  fac o aprigă concurență.

Numărul elevilor care reușesc să ia bacalaureatul a scăzut dramatic, astfel că baza de alegere a viitorul studenți scade de la an la an.

Potrivit Ministerul de Finanțe, Universitatea Cantemir a avut, anul trecut, un excedent de 1,6 milioane de lei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te