Secretar de stat în Educație: adus în guvern de Ponta, om de încredere al lui Pop și Andronescu

DE Petre Bădică | Actualizat: 28.01.2021 - 14:29
Liviu Gabriel Ispas, Pavel Nastase, Liviu Pop si Gigel Paraschiv participa la o conferinta de presa desfasurata la Ministerul Educatiei, miercuri, 15 februarie 2017. Inquam Photos / George Calin

Gigel Paraschiv este de aproape un deceniu secretar de stat la Ministerul Educației. Paraschiv a fost secretar de stat și în primul mandat de ministru al Educației al lui Sorin Cîmpeanu.

SHARE

Adus în guvern de Ponta

Ministerul Educației are 6 secretari de stat. Unul dintre ei este Gigel Paraschiv care ocupă această poziție din anul 2012 aproape fără întrerupere. Potrivit propriului CV, Gigel Paraschiv a devenit secretar de stat în mai 2012. Votul de învestire pentru guvernul condus de Victor Ponta a fost dat în 8 mai 2012.

4 ani în funcție, fără întrerupere

Paraschiv a fost secretar de stat timp de 4 ani până în iulie 2016 sub 6 miniștri ai Educației: Ioan Mang, Liviu Pop, Ecaterina Andronescu, Remus Pricopie, Sorin Cîmpeanu și Adrian Curaj.

Gigel Paraschiv a fost seccretar de stat pentru învățământul universitar și se ocupa de: „coordonarea activităţii Direcţiei Generale Învăţământ Universitar; coordonarea activităţii Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor; coordonarea activității de elaborare, avizare şi aplicare a actelor normative în domeniul invatamantului superior”.

Este exact perioada în care Ministerul Educației refuza să îi retragă titlul de doctor lui Victor Ponta în pofida unui plagiat evident în teza sa de doctorat. E aceeași perioadă în care Victor Ponta a decis să renunțe unilateral la titlu de doctor și același Minister al Educației a elaborat o OUG care să îi ofere cadrul legal.

Gigel Paraschiv a părăsit Ministerul Educației doar 6 luni (iulie 2016 – ianuarie 2017) în mandatul lui Mircea Dumitru.

După alegerile din decembrie 2016, PSD revine la putere și, o dată cu partidul, revine și Paraschiv la Ministerul Educației. El va fi secretar de stat în mandatul de ministru al Educației deținut de Pavel Năstase, Liviu Pop, Valentin Popa, Ecaterina Andronescu și Daniel Breaz.

După căderea guvernului Dăncilă, ministrul liberal al Educației, Monica Anisie decide să îl păstreze pe Gigel Paraschiv secretar de stat. Sorin Cîmpeanu l-a confirmat și el pe Paraschiv în poziția de secretar de stat. Cei doi au mai lucrat împreună, de pe aceleași poziții, între decembrie 2014 și noiembrie 2015 în guvernul PSD (Ponta).

Gigel Paraschiv este secretar de stat în Ministerul Educației de 9 ani în care a schimbat 13 miniștri ai Educației.

A dat afară inspectori școlari în mandatul lui Pop

Secretarul de stat pentru învățământ superior a semnat una dintre cele mai obraznice și ilegale decizii luate de Ministerul Educației în mandatul lui Liviu Pop. El a semnat un document, la ora 19 în seara de vineri, prin care au fost demiși 13 inspectori școlari.

În locul lor au fost numiți apropiați PSD. Ulterior, inspectorii dați afară abuziv și-au câștigat în instanță pozițiile din care fuseseră îndepărtați.

A fost decan la UPB

Între 2007 și 2012, Paraschiv a fost Decan la Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice din Universitatea Politehnica. Este doctor în inginerie mecanică. Are o Diploma de licenţă inginer, Specializarea Construcţii de Maşini Agricole.

A predat cursuri la disciplinele: Sisteme de acționare a mașinilor și instalațiilor, Sisteme CAD, Ingineria și managementul mediului, Instalații pentru reciclarea deșeurilor, Mașini de lucrat solul, semănat și întreținere a culturilor

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te