Mediile elevilor pot fi încheiate din doar două note. ”Am ușurat acest proces în interesul copiilor”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.06.2023 - 12:07
Profesorii vor încheia mediile cu note puține FOTO: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Mediile elevilor vor fi încheiate cu numai două note. Este anunțul oficial al Ministerului Educației, după ședința de guvern de joi, în condițiile în care greva profesorilor continuă în mai multe județe din țară.

SHARE

Mediile elevilor se pot încheia și cu două note. Potrivit ministrului Educației, Ligia Deca, a fost modificat regulamentul de organizare astfel încât atunci când se vor întoarce la ore cadrele didactice să poată încheia situația școlară cu mai puține note. 

Ordinul ministrului educației nr. 4.430/2023 pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Mediile elevilor vor fi încheiate cu doar două note

”Astăzi, 8 iunie 2023, fost trimis, spre publicare în Monitorul Oficial, Ordinul ministrului educației nr. 4.430/2023 pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022).

Citește și: Greva profesorilor anulează mai multe probe la bacalaureat. Deca: Le echivalăm cu notele de la clasă

Au fost integrate propunerile de modificare a proiectului supus consultării publice, astfel încât:

- În anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două. 

- În anul școlar 2022-2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală. 

Referitor la oportunitatea modificărilor aduse Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, precizăm că acestea au fost făcute în interesul elevilor, în contextul în care procentul de participare la protestul personalului din învățământ este diferit, de la o unitate de învățământ la alta.

Modificările propuse asigură cadrul legal pentru încheierea situației școlare a elevilor cu minimum două note/calificative de către profesorii care sunt în activitate în această perioadă sau care își reiau activitatea și nu implică încheierea situației școlare de către conducerea unității școlare sau de către un alt cadru didactic decât cel care predă la clasă.

Citește și: Părinții cer un compromis în favoarea elevilor pentru a susține examenele

Prevederea referitoare la eliminarea obligativității validării situației în Consiliul profesoral reprezintă o măsură de simplificare a procedurilor la nivelul unităților de învățământ, în contextul perioadei scurte de timp rămase până la finalizarea cursurilor”, a transmis Ministerul Educației Naționale.  

Ligia Deca: ”să facilităm încheierea situațiilor școlare în interesul elevilor”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat, joi, în ședința de guvern, că a continuat discuțiile pe contractul colectiv de muncă și există o serie de măsuri menite să sprijine pe viitor întreg personalul din Învățământ.

„Noi încă de la începutul săptămânii am organizat întâlniri împreună cu inspectorii școlari de la nivel județean, care la rândul lor organizează întâlniri cu directorii școlilor pentru a organiza un program de recuperare în a șa fel încât

 cadrele didactice și personalul care revine în unitățile de învățământ să aibă posibilitatea să recupereze aceste zile în care nu au lucrat pentru că au fost în mișcarea aceasta de protest.

Citește și: Un secretar de stat din Educație anunță că profesorii vor renunța la grevă. Când începe BAC-ul

Există toate premisele și toată disponibilitatea pentru a putea recupera până la finele anului școlar și noi avem toată disponibilitatea pentru a găsi cele mai bune soluții”, a spus Ligia Deca.

Ministrul a mai afirmat că la nivelul instituțiilor de învățământ toată lumea își dorește să se reia activitatea pentru a se putea încheia situația școlară și a putea să fi susținute examenele naționale.

„Am ușurat acest proces de închidere a situațiilor școlare și anume am modificat regulamentul de organizare internă și de funcționare în sistemul de învățământ în așa fel încât să se poată închide situația școlară de către cadrele didactice

 cu mai puține note. Deci să nu mergem pe numărul de note care ar fi fost necesar dacă am fi avut un an fără întreruperi, ci să putem să facilităm încheierea situațiilor școlare în interesul elevilor”, a mai spus Ligia Deca.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te