Liviu Pop se laudă că a reușit să numere, cel dintâi, toate școlile cu toaletă în fundul curții

DE Petre Bădică | Actualizat: 29.04.2020 - 11:33

Un motiv pentru care elevii vor merge la cursuri doar în septembrie îl constituie starea precară a instituțiilor de învățământ care nu pot asigura condițiile sanitare adecvate perioadei de pandemie COVDI 19.

SHARE

Newsweek România a scris zilele trecute că, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, între 2017 și 2020 au fost modernizate doar 15% din școli. S-au modernizat numai 213 de unități de învățământ din 1.401 de obiective propuse.

Profesorul de matematică

Pata neagră o reprezintă școlile cu toalete în curte. Anul trecut, li s-a pierdut numărul după ce, în timpul mandatului de ministru al Educației, Liviu Pop a reușit să facă recensământul acestora. La doi ani de la plecarea sa din funcție, Liviu Pop se laudă, pe Facebook, cu această numărătoare reușită.

Liviu Pop a scris, la începutul săptămânii, că „PSD a finanțat și lansat digitalizarea educației” (pe care a lăsat-o mai jos de genunchiul broaștei, dar despre asta într-un alt articol).

La această postare, un cititor îl întreabă ce a făcut, ca ministru, în ceea ce privește școlile cu toaletă în curte.

Senin, Liviu Pop se laudă că el a reușit să numere exact câte asemenea școli sunt în România: 2.418.

La fel de stupefiat, citiorul insistă:

Aura: Liviu Marian Pop, are importanta ,,cine a scos numărul la iveala"? Intrebarea mea este cat s a rezolvat din acest numar?

Liviu Pop tace.

PSD nu știe ce s-a rezolvat

Newsweek România a încercat, anul trecut, să răspundă întrebării de mai sus. Cifrele comunicate, atunci, de liderii PSD au fost foarte diferite.

În ianuarie 2019, Andronescu anunța că mai există 1.460 de școli cu toaleta în curte, fără să poată preciza cum a soluționat problemele pentru cele 1.000 de școli care apăreau în statistica lui Liviu Pop.    

În aprilie 2019, Ministerul Educației a oferit alte cifre: 1.180 de școli au în continuare toaletă în curte sau care „sunt dotate necorespunzător”

Și Orlando are sacul plin de promisiuni

În februarie 2019, ministrul de Finanțe, Orlando Teodorovici propunea o soluție rapidă: „Pot să vă spun că sunt încă 1.400 şi ceva de şcoli care sunt în această situaţie neplăcută (cu WC în curte – n.red.). Până la final de an este obligatoriu ca toate aceste şcoli să nu mai aibă această situaţie.

Două luni mai târziu, Ecaterina Andronescu anunța că a făcut rost de banii necesari pentru jumătate din școlile fără toaletă funcțională.

La finalul anului trecut, Newsweek Românai a vrut să vadă câte școli fără toaletă funcțională au fost modernizate. Răspunsul a fost: zero.

La finalul anului trecut, Newsweek România a aflat că nu se finalizaseră lucrările la nicio școală. Iar finanțarea era insuficientă. În județul Olt existau 79 de școli cu grupuri sanitare în exterior, fără apă și canalizare. S-au găsit bani pentru 12.

Citește și: Școala începe cu toaleta în fundul curții

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te