Elevii de 10 la examenele naționale, premiați de autorități. ”Am avut emoții și în ziua examenului”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.07.2023 - 21:39
Elevii de 10 la examenele naționale, premiații de autorități în fața părinților și profesorilor - Foto: TeleM Iași

Emoții mari în rândul elevilor din județul Iași care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat. Efortul depus de tineri, a clasat Iașul în urma rezultatelor la Evaluarea Națională pe primul loc la nivel național.

SHARE

Cei 32 de absolventi de clasa a VIII-a, împreună cu cei 5 absolvenți de liceu au fost premiați astăzi în cadrul unei festivități oragnizate de autoritățile locale ieșene în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Recompensați după efortul depus

Festivitatea a avut loc în cadrul Salii „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu, unde sute de părinți, profesori, directori de școli și elevi au așteptat momentul premierii. Munca săvârșită cu greu de-a lungul anilor le-a adus tinerilor notele maxime la cele mai importante examene pentru viitorul lor.

Citește și: Vizita lui Orban în Ardeal stârnește panică. Autoritățile cer intrevenția MAI. De ce se tem

Astfel, absolvenții cu media 10 au primit premii în bani, cărți, diplome și coronițe. Totodata, profesorii disciplinelor de examen unde elevii au obținut nota maximă și directorii unităților școlare au fost recompensați.

„Am avut emoții și în ziua examenului am fost puțin obosit pentru ca nu am dormit prea bine, însă mă bucur că am reușit să mă concentrez și până la urmă am luat media maximă și asta mă bucură foarte mult” a declarat Teodor Andrei, Elev de 10 Colegiul „Emil Racoviţă”.

Reporter: „Cum este sa fii un elev de 10?

Elev: Foarte bine, se simte într-adevăr. Am muncit foarte mult în toți anii aceștia și să fiu răsplătită cu 10 este ceva de nedescris. Sunt foarte bucuroasă că am reușit să obțin nota 10.” a povestit Vranceanu Alesia, Elev de 10  Colegiul „Mihail Sadoveanu” Paşcani.

Și-au dedicat anii de liceu, studiului 

Elevii au muncit din greu dedicându-și ultimii ani studiului.

„Anul acesta este exceptional prin prisma faptului ca la toate categoriile, pe toate criteriile Iasul ocupa un loc in topul national si pe Evaluarea Nationala si pe Bacalaureat si mai nou, chiar daca nu este in context pe titularizarea la care au participat colegii aspiranti la cariera didactic” a declarat  Luciana Antoci, Inspector Scolar General I.S.J. Iasi. 

Citește și: S-au drogat în prima zi de Electric Castle, dar jandarmii le-au stricat „distracția”. Cu ce se aleg

Cele 32 de note maxime obtinute la Evaluarea Nationala provin de la licee de top din judet precum: Colegiul „Emil Racoviţă”, „Costache Negruzzi”, Colegiul Naţional, Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu”, Colegiul „Vasile Alecsandri”, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu”, Colegiul „Mihail Sadoveanu” Paşcani şi Şcoala Gimnazială Vânători – Popricani.

O promoție de sacrificiu 

„Promotia din acest an la toate etapele este o promotie sub auspiciile sacrificiliului pentru ca au trecut prin pandemie, au trecut si trec in continuare prin razboi, prin tot felul de restrictii, prin invatamant online, prin alte forme care le-au prejudiciat normalitatea in ceea ce priveste educatia.

Promotia din acest an este una de exceptie pentru ca a ridicat Iasul pe primul loc in Romania si nu exagerez pentru ca Bucurestiul reprezinta un procent importantat din populatia intregii tari, deci nu putem face o estimare” a declarat  Mihai Chirica, Primar Mun. Iasi.

Totodata, cei cinci „zecişti” de la Bacalaureat au studiat la Colegiul „Costache Negruzzi” Iaşi, Colegiul „Emil Racoviţă” şi Liceul Teoretic „Miron Costin”. In fiecare an, autoritatile organizeaza festivitatea de premiere pentru a incuraja tinerii sa obtina rezultate dosebite la examenele  „vietii”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te