S-au drogat în prima zi de Electric Castle, dar jandarmii le-au stricat „distracția”. Cu ce se aleg

DE Alin Crișan | Actualizat: 20.07.2023 - 15:41
Jandarmi la festival, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Știri de Cluj

Mai mulți tineri au fost prinși de jandarmi în timp ce se aflau sub influența substanțelor interzise. Festivalierii se vor alege cu dosar penal.

SHARE

În prima zi a festivalului ELECTRIC CASTLE 2023 au fost foarte puțini oameni, fiind numai 20.000 de brățări activate, iar incidentele au cam lipsit. 

S-au drogat în prima zi de Electric Castle, dar jandarmii le-au stricat „distracția”. Cu ce se aleg

Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au realizat o serie de activități cu caracter preventiv, atât premergator începerii festivalului, cât și pe perioada de desfășurare a evenimentului, în urma cărora aproximativ 963 de persoane interesate au fost informate și  consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise, reducerea  consecințelor negative asociate consumului, precum și modalitatea prin care pot cere sprijin în  caz de urgență.  

Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Cluj Napoca au contribuit prin mesajele dedicate, informând tinerii cu privire la fenomenul traficului  de persoane și cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea  situațiilor periculoase și materiale preventive unui număr de 65 de persoane. 

Citește și: O artistă a anulat a doua oară venirea la Electric Castle. Fanii sunt supărați: „Să-ți fie rușine”

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv, concentrându-și eforturile pe  identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.

Astfel, jandarmii, poliţiştii și pompierii clujeni au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale  (20 amenzi în valoare totală de 35.235 lei și 31 avertismente), din care menționăm:  

- 13 sancțiuni la regimul rutier, (4 avertismente și 9 amenzi în valoare de 7.975 lei); 

- 28 de sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (26  avertismente și 2 amenzi în valoare de 5.000 lei); 

- 4 sancțiuni pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii  publice, în valoare de 1.650 lei; 

- 3 sancțiuni pentru nerespectarea normelor privind transportul în regim de taxi și în regim de  închiriere, constând în 2 amenzi în valoare de 6000 de lei și 1 avertisment scris; 

- 2 sancțiuni pentru încălcarea unor norme privind transporturile rutiere în valoare de 12.000 lei. 

- o sancțiune privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, constând în amendă în  valoare de 2.610 lei. 

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de  verificare, au fost oprite din a participa la festival 11 persoane, identificate având asupra lor  substanțe interzise la deținere. 

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, atenția forțelor de  ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile, respectiv campingul din zona  apropiată locului de desfășurare a festivalului. 

Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activități pe mai  multe paliere, la nivel național, inclusiv în gări și autogări care au legături directe cu municipiul  Cluj – Napoca. 

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în  acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj și Serviciului de  Ambulanță Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații: 

- 27 de traumatisme diverse (excoriații, contuzii, etc.);  

- alte 98 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la  același nivel, hipertensiune arterială etc.). 

Nu au existat persoane care să necesite investigații suplimentare și implicit transportul la spital, potrivit știridecluj.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te