ADMITERE 2024 La ce facultăți ești admis cu dosar, în câteva minute? Nota la BAC nici nu contează

DE Petre Bădică | Actualizat: 05.07.2024 - 18:04
ADMITERE 2024 La ce facultăți ești admis în doar câteva minute? Nota de la bacalaureat nu cotează - Foto: Freepik

ADMITERE 2024 Există facultăți la care ești admis aplicând online și doar pe baza unui dosar. Nici nota de la bacalureat nu contează deoarece există suficiente locuri să intri la drept, spre exemplu. Dacă ai picat la drept poți intra la sociologie. Doar să ai bacalaureat.

SHARE

Admiterea este o formalitate la multe universități, mai ales la cele private. Dacă ai luat bacalaureatul cu nota 6 este imposibil să nu găsești un loc de student. E important să fii student, deoarece - mai ales în instituțiile de stat - ai o grilă de salarizare superioară.

ADMITERE 2024 La ce facultăți ești admis cu dosar, în câteva minute? Nota la BAC nici nu contează

În plus, ne place sau nu, în multe domenii, diploma „bate” cunoștiințele.

Cel mai simplu este să intri la discipline umaniste precum drept, sociologie, jurnalism, psihologie, afaceri internaționale, administrație, dar și la turism, geografie. La aceste facultăți din cadrul universităților private se intră pe bază de dosar în ordinea mediilor de la bacalaureat.

E drept, la Facultățile de stat de top se intră pe bază de examen. Spre exemplu, la Facultatea de Drept din București sunt aproape 300 de locuri fără taxă. Anul trecut au fost 5 candidați pe un loc. Cine nu a reușit să intre pe locurile subvenționate a putut spera la cele 300 de locurti cu taxă. Ordinea a fost cea a notelor de la concurs.

„Concurs”, în ordinea în care notelor de la BAC și română

Revenind, la facultățile unde se intră doar pe bază de dosar, câteva exemple sunt elocvente. La Universitatea Titu Maioresc se intră pe bază de dosar la cel puțin 3 facultăți.

„Media generală la concursul de admitere la programele de studii de licență este:

Media aritmetică între media generală obținută la examenul de bacalaureat și nota obținută la proba scrisă de limba română din cadrul examenului de bacalaureat, pentru candidații care au urmat studiile liceale în România, în sistemul național de învățământ”, anunță universitatea. 

Viitorul student trebuie doar să plătească taxele și să încarce/depună documentele cum ar fi o copie după buletin sau diploma de bacalaureat.

Exact la fel se intră și la Facultatea de Științele Educației, Comunicare și Relații Internaționale, din cadrul aceleișai universități.

„Concurs” super-simplificat la ecologiști: doar pe baza noteid e la BAC

La altă universitate privată importantă, Universitatea Ecologică e și mai simplu să fii admis. Ai nevoie doar să iei bacalaureatul. 

„ADMITEREA la studiile universitare de LICENTA, organizata la formele de invatamant cu frecventa sau cu frecventa redusa,  se va realiza prin concurs, pe baza mediei obtinuta la examenul de bacalaureat”, arată facultatea care are 450 de locuri”, arată Universitatea. Taxele anuale sunt între 4.000 și 5.000 de lei.

La Facultatea de Științele Comunicării ori la cea de Psihologie se intră exact în aceleași condiții ca la drept.

Nici la Universitatea Titulescu nu se dă examen. „Nota de admitere se obține astfel: media aritmetică între media generală obținută la examenul de bacalaureat și nota obținută la proba scrisă de limba română din cadrul examenului de bacalaureat, pentru candidații care au urmat studiile liceale în România, în sistemul național de învățământ”, aflăm de pe site-ul Universității.

Taxa este de 1.000 de euro pe an.

Citește și: ADMITERE 2024 Student la drept cu taxă de doar 80€/lună. Se intră în 60 de secunde pe bază de dosar

La Facultatea de Științele Comunicării ori la cea de Psihologie se intră exact în aceleași condiții ca la drept.

FOARTE IMPORTANT! La marea majoritate a Universităților private te poți înscrie la mai multe facultăți. Astfel, dacă nu ai intrat pe locurile de la drept poți ajunge la „adminsitrație”, „sociologie” ori „psihologie”.

Sunt atât de multe Facultăți de factură umanistă cu mii de locuri cu taxă, încât este absolut imposibil să nu fii admis dacă ai bacalaureatul luat.

Asta, în contextul în care numărul celor care iau bacalaureatul s-a înjumătățit în ultimii 15 ani.

Citește și: BAC 2024 Cu 70.000 elevi mai puțini înscriși față de acum 15 ani. Cine a „răpit” viitorul României?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te