VIDEO Încă un ciot de 32 km din „Autostrada Ford” e aproape gata. Costă 200 milioane de euro

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 10.11.2023 - 15:22
„Moș Crăciun” ar putea merge mai repede. Încă un ciot din „Autostrada Ford” e aproape gata - Foto: captură video

Încă un ciot din „Autostrada Ford” e aproape gata. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești, de 31,75 km, dintre Slatina și Colonești, e aproape gata și ar putea fi dat în trafic ,,undeva în jurul Crăciunului”.

SHARE

„Am verificat situația lucrărilor de pe șantierele Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx 12) și Variantei Ocolitoare Craiova Sud.

Cel mai avansat este Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești, care anul acesta poate fi dat în circulație.

Sunt 31,75 km care se vor adăuga celor 39,85 km ai Tronsonului 2, pe care se circulă încă de anul trecut.

Constructorul român este bine mobilizat și a ajuns deja la un stadiu fizic de 86%”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Constructorul pentru lotul III al DEx 12 a fost selectat în iunie 2020. Prețul contractului este de 999,41 milioane lei (aprox. 200 milioane euro, fara TVA). Termenul de proiectare a fost de 12 luni, iar cel de executie, 24 de luni. Contractul a fost semnat în septembrie 2020.

Citește și: FOTO CNAIR transformă DN1 în bulevard, în loc să construiască pasarele sau pasaje pentru pietoni

Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești se apropie de 50%. Lucrările mai durează cel puțin un an

„Lucrările de pe Tronsonul 4 evoluează bine, iar stadiul fizic și se apropie de 50%. Finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe acest tronson este posibilă în 2024.

Pe cele două tronsoane lucrează același constructor român care a realizat și Tronsonul 2 al DEx 12, aflat acum în circulație.

Citește și: VIDEO Invenție, pe E85, DN2 - „Drumul morții”: parapetul mobil. La ce folosește

Pe Tronsonul 1 al Drumului expres Craiova - Pitești, constructorul turc a demarat lucrările organizatorice în vederea finalizării construcției celor 17,7 km (Craiova - Robănești). Termenul contractual este de 18 luni, dar antreprenorul și-a asumat o bună mobilizare și finalizarea lucrărilor până la sfârșitul anului viitor.

Dacă se menține ritmul actual de lucru, la finalul anului 2024 vom putea circula pe toți cei 121 km ai Drumului Expres Craiova - Pitești”, a mai spus Grindeanu.

Varianta Ocolitoare Craiova Sud, în întârziere. E la 52%, deși trebuia să fie gata în 2023

„Din păcate, nu pot să am cuvinte de apreciere pentru lucrările de pe șantierul Variantei Ocolitoare Craiova Sud (DN56- DN55- DN6). Antreprenorul italian este în întârziere și este slab mobilizat, iar lucrările sunt la un stadiu fizic de doar 52%, deși acestea aveau termen contractual de finalizare anul 2023.

Atrag atenția constructorului că trebuie să se mobilizeze urgent și să finalizeze construcția celor 9,8 km ai centurii sud cât mai repede.

În caz contrar, pe lângă penalitățile aplicate pentru nerespectarea termenelor contractuale, se poate ajunge la reziliere și la interzicerea participării la viitoare licitații”, a mai anunțat ministrul Transporturilor. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te