Vara asta, românii pot zbura pe Litoral, la Constanța, cu 130 €. Până în Grecia, e mai ieftin

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 05.03.2023 - 13:42
Vara asta, românii pot zbura pe Litoral, la Constanța, cu 130 €. În Grecia, e mai ieftin: 114 €. - Foto: Profimedia Images
Zbor București - Corfu - Foto: captură ecran
Zbor București - Creta - Foto: captură ecran
Zbor București - Creta - Foto: captură ecran
Zbor București - Corfu - Foto: captură ecran
Zbor București - Corfu - Foto: captură ecran

Vara asta, românii din Vestul și Nordul țării vor putea scăpa de coșmarul drumului cu mașina sau trenul până pe Litoral, zburând până la Constanța, cu tarife începând de la 130 €. Avionul până în insulele grecești e mult mai ieftin, însă. În Creta se poate ajunge și cu 114 €.

SHARE

În lipsa autostrăzilor și a unei infrastructuri feroviare demne de secolul XXI, pe care trenurile de călători să nu circule cu o viteză comercială medie de sub 50 km/h, drumul către Litoral este un adevărat coșmar pentru majoritatea românilor. 

De la Oradea la Constanța, de exemplu, cu mașina faci circa 11-12 ore (878 km, via Cluj - Sibiu), dacă respecți regulile de circulație și ai noroc să nu dai peste vreun accident sau lucrări. Iar cu trenul cel mai repede ajungi în, atenție, 18-19 ore

De la Timișoara la Constanța, drumul cu mașina are 825 km, via Sibiu - Pitești, și durează circa 10-11 ore, dacă respecți regulile de circulație și ai noroc să nu dai peste vreun accident sau lucrări. S-ar putea chiar să ajungi mai repede prin Serbia și Bulgaria, chiar dacă drumul este cu peste 100 km mai lung. Sârbii au autostradă, iar traficul pe șoselele din Bulgaria este mult mai redus decât pe cele din România. Cu trenul, de la Timișoara la Constanța, drumul durează cel puțin 13-14 ore

Citește și: Un sătmărean, ucis cu barosul de 2 criminali pentru o butelie și niște cârnați. Relatarea ucigașilor

Iar de la Suceava la Constanța, cu mașina, în condiții ideale, faci 8-9 ore (520 km), conform estimărilor Google Maps. Iar cu trenul e coșmar, minimum 10-11 ore

În aceste condiții, o companie aeriană propune românilor din Vestul și Nordul țării care vor să ajungă pe Litoral în vara 2023 zboruri estivale între Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara și Constanța.

Tarifele pentru întreg sezonul nu au fost încă comunicate, ci doar prețul de pornire al biletelor: 65,46 € pe segment, de persoană, taxe incluse. Adică, minimum 130 € dus-întors. 

Citește și: Britanicul care a promovat România peste hotare: „Turismul în țara voastră e sufocat de birocrație”

București - Kefalonia: de la 120 €, București - Creta: de la 114 €, București - Corfu: de la 150 €

Cum Grecia este una dintre destinațiile de vară preferate de români, raportul calitate/distracție/preț fiind, în general, net superior față de cel găsit în stațiunile românești de la malul Mării Negre (despre apa Mării Egee sau a Mării Mediterane și plaje, nici nu mai vorbim), mai multe companii aeriene oferă în vara 2023 zboruri directe, din mai multe orașe din România, mai ales către insulele grecești (Corfu, Kos, Kefalonia, Creta, Zakynthos).

Iar tarifele sunt extrem de competitive și, în unele cazuri, chiar mai mici decât cele pentru zborurile interne către Litoral (atenție, tarifele estimate sunt standard și pot include sau nu bagaj). Este adevărat, deocamdată, cursele estivale către Grecia decolează din București. Dar, ca și în alți ani, vor fi curse și chartere și din alte orașe.

Concret, conform site-urilor operatorilor aerieni consultate de Newsweek, în iunie 2023, biletul de avion dus-întors București - Kefalonia pornește, de pildă, de la 120 euro/adult. 

Tot în iunie, biletul de avion București - Creta pleacă de la 114 euro/adult. 

La o altă companie aeriană, tariful București - Creta pornește de la 134 euro/adult. 

În Corfu, românii pot zbura de la București în iunie la tarife ce pornesc de la 150 euro/adult. 

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa a anunțăt că în anul 2022 a înregistrat un trafic total (comercial și necomercial) de 80.007 pasageri, în creștere cu 51% faţă de 2021 (53.006 pasageri).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te