Timişoara, Capitală Culturală Europeană în 2023, nu are un hotel de cinci stele

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 13.09.2021 - 16:51
Timişoara, Capitală Culturală Europeană în 2023, nu are un hotel de cinci stele. / Foto: urlaub-in-rumänien.de

Organizaţia patronală HORETIM semnalează că Timișoara este singurul oraş din România care nu are un hotel de cinci stele. În 2023, orașul de pe Bega va fi Capitală Culturală Europeană 2023.

SHARE

Preşedinta organizaţiei patronale HORETIM, Corina Macri, i-a trimis o scrisoare deschisă primarului Dominic Fritz în care îşi exprimă nemulţumirea pentru faptul că acest sector nu este sprijinit de autorităţile locale, Timişoara fiind "singurul oraş din România care nu are un hotel de cinci stele", deşi va fi Capitală Culturală Europeană 2023.

Citește și: Consilier local USRPLUS, afaceri cu statul pe bandă rulantă, inclusiv cu primari colegi de partid

Reprezentanta organizaţiei patronale din domeniul HORECA a transmis scrisoarea respectivă pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de faptul că municipalitatea intenţionează să mărească de trei ori impozitarea clădirilor nerezidenţiale, deşi, susţine ea, în Timişoara sunt deja cele mai mari taxe şi impozite locale din ţară.

"Vorbesc în numele tuturor antreprenorilor români care vor să investească şi să dezvolte afaceri de succes în comunitatea locală în care trăiesc. Suntem mulţi şi reali, din păcate autorităţile ne ignoră şi ne blochează cu fiecare ocazie. Timişoara se subordonează corporaţiilor multinaţionale, sfidând şi acum iniţiativa privată locală. Situaţia urbei noastre este în cădere liberă şi tinde spre autodistrugere. (...) Înţelegem să plătim impozite şi taxe luxuriante într-un oraş premium şi exclusivist, pe măsura costurilor,  ca în Viena (...), dacă am beneficia de servicii pe măsură. În realitate, Timişoara este murdară, toxică, coruptă, snoabă şi exploatată", afirmă Corina Macri.

Citește și: Cabral a rămas fără cuvinte. Însărcinată în nouă luni, Andreea Ibacka a sărit gardul casei

"Ştiţi că Timişoara va fi Capitală a Culturii Europene în 2023 şi că nicio cultură nu este apreciată dacă nu are şi o ospitalitate pe măsură? Pe dumneavoastră nu vă interesează, nu sunteţi de-al locului, bănui că nici pe primar sau viceprimar nu îi afectează din moment ce v-au delegat să emiteţi asemenea aberaţii şi jigniri (...)

Din cauza unor oameni rău intenţionaţi, Timişoara este singurul mare oraş din România care nu are un hotel de cinci stele, care nu are şi nici nu stimulează producţia şi afacerile locale, favorizând doar multinaţionalele care nu plătesc impozite pe venit la bugetul local", mai spune Corina Macri, în scrisoarea deschisă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.