Sindicatul Romatsa: Manager al unui salon de înfrumusețare, promovat director regional

DE Valentin Mirică | Actualizat: 08.07.2020 - 20:07
Foto: Sindicatul Serviciilor De Trafic Aerian Din Romania-Atsr

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) îl acuză pe directorul ROMATSA, Valentin Cimpuieru, că a numit un personaj fără experienţă în funcţia de director al Direcţiei Regionale Bucureşti, iar ceea ce a contat a fost apartenența politică.

SHARE

„Cu o experienţă profesională multilaterală în diverse domenii (conform CV-ului de pe pagina web ROMATSA, care a stat la baza promovării în funcţie) ca producerea de seringi, saloanele de înfrumuseţare sau reparaţiile auto, dobândită în paralel cu un job full-time de metrolog la unitatea de la Otopeni (cu excepţia perioadelor de concediu pentru creştere copil), domnul Florentin Ulmeanu a fost considerat cel mai potrivit om din cei 1600 de salariaţi să ocupe postul de director al Direcţiei Regionale Bucureşti”, se arată într-un comunicat al sindicatului din Romatsa, comunicat intitulat „Manager de beauty salon - director Romatsa”. În comunicat nu se precizează clar despre ce partid este vorba, deși mai multe referiri sugerează că Ulmeanu este susținut de PNL.

Potrivit acestui comunicat, salariul lui Ulmeanu a crescut vizibil în ultima perioadă de timp.

„Cum Directorul General care a făcut numirea şi-a dat demisia lăsându-l pe domnul Ulmeanu director, a căzut în sarcina succesorului său să rezolve problema — şi a făcut-o: l-a numit Director la Direcţia de Dezvoltare, fiind clar că multitudinea de aptitudini îl face pe domnul Ulmeanu calificat pentru conducerea oricărui departament sau direcţie din ROMATSA. Calitatea de membru al unui partid politic a ajuns să fie suficientă pentru accederea în funcţii cu cerinţe profesionale specifice, direct în vârful piramidei — suntem tot acolo de unde am plecat — în 1989.

Când toată aviaţia civilă este în pericol la nivel mondial, iar controlorii de trafic aerian fac sacrificii financiare pentru a supravieţui, probabil domnul Ulmeanu este singurul caz din domeniu cu o creştere salarială de 400% în perioadă de criză.

La fel ca toate structurile cândva eficiente şi prospere din România, a venit şi rândul ROMATSEI să fie căpuşată şi distrusă de infiltraţiile politice, ghidate doar de interese personale, de lăcomie şi de ignoranţă.

Echipa directorului general ROMATSA l-a Imbrăţişat pe domnul Ulmeanu ca pe unul de-al lor, fără să pară deranjaţi că sunt puşi pe picior de egalitate cu o astfel de pregătire profesională. Numirea făcută de conducătorul instituţiei împreună cu acceptul tacit al acestei decizii de către ceilalţi directori din conducerea executivă demonstrează slugărnicia politică a acestora şi plasează acţiunile lor împotriva intereselor ROMATSA.

Sindicatul ATSR cere demisia întregii echipe de conducere. Salariaţii ROMATSA doresc un management profesionist şi eficient, ghidat de loialitate şi bune intenţii. Poziţia şi imaginea ROMATSA în Europa a fost obţinută cu ajutorul angajaţilor calificaţi care au furnizat mereu servicii de cea mai înaltă calitate, iar conducătorii regiei nu trebuie să fie mai prejos", se arată în comunicatul sindicaliștilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te