Justiția l-a demis pe Tivilichi de la șefia portului Constanța, Dragnea vrea să-l păstreze interimar

DE Alexandru Pop | Actualizat: 07.02.2019 - 21:45
Nicolae Dan Tivilichi, un director al Portului Constanța pe placul lui Dragnea/FOTO: portofconstantza.com

Lupte grele pentru controlul asupra strategicului port Constanța: dat afară de Curtea de Apel Constanța, directorul Nicolae Dan Tivilichi ar putea rămâne în funcție cu sprijin politic.

SHARE

Pe 28 ianuarie a.c., Curtea de Apel Constanța a decis că portul din localitate rămâne fără director.

Procedura de selecție a lui Tivilichi, anulată

Potrivit portalului instanțelor de judecată, instanța "Anulează Procedura de selecţie pentru ocuparea funcţia de Director General al CN ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME S.A. iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016, Procesul - verbal privind verificarea şi evaluarea conformităţii administrative şi eligibilităţii dosarelor privind candidatura pentru funcţia de Director General şi Director Economic nr. 3098/27.01.2017 în ceea ce priveşte funcţia de Director General precum şi actele ulterioare de numire în funcţia de Director General al CN ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME S.A. întocmite urmare a Procedurii de selecţie pentru ocuparea funcţia de Director General al CN ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME S.A. iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016."

Acuzații de trucare a concursului

Curtea de Apel Constanța a emis această hotărâre într-un dosar în care reclamantă a fost Mihaela Alina Stăetu. Aceasta a intenționat să candideze pentru șefia portului Constanța, dar ar fi fost împiedicată. Conform Digi 24, "Mihaela Stăetu, unul dintre vechii directori ai portului, interesată la rândul ei de concursul de manager, acuză trucarea concursului derulat în primăvară. Stăetu a depus o plângere penală la Poliția Transporturi, Biroul de Investigare a Criminalității Economice și a solicitat Tribunalului Constanța anularea deciziilor privitoare la o așa zisă listă scurtă de candidați dintre care să fie ales viitorul manager."

Dragnea îl vrea tot pe Tivilichi interimar

Dar Tivilichi, deși demis de Justiție, nu pare să fi pierdut lupta. Sursele Newsweek România susțin că Ministerul Transporturilor, sub conducerea Rovanei Plumb, intenționează să-l reinstaleze pe Tivilichi la conducerea portului, ca interimar. Interesul direct ca acest lucru să se întâmple ar fi al lui Liviu Dragnea, președintele PSD, care ar vrea să-i dea o lecție lui Felix Stroe, liderul PSD Constanța. Deși, în trecut, Tivilichi și Stroe au fost apropiați, acum cei doi se află în conflict deschis.

Citește și: Portul Constanța, dragat de 30 de milioane de euro de mafia italiană

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -