FOTO & VIDEO Lucrările la cel mai avansat pasaj de pe Centura București – 40%. Deschiderea, în 2021

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.04.2021 - 23:06
Pasaj Domnești / Construim România

Probabil cel mai aglomerat punct de pe Centura București - zona Domnești - ar putea fi eliberat anul acesta, dacă ritmul bun al lucrărilor de la pasajul suprateran se menține.

SHARE

Citește și: Vlad Voiculescu și-a numit șefa de cabinet în funcția de vice al Agenției Naționale a Medicamentului

Cozile în punctul de pe Centura București care intersectează ieșirea/intrarea de la Domnești ating și 5 kilometri. Se așteaptă în coloană de la câteva zeci de minute la 1-2 ore.

Pasajul care va rezolva acest ambuteiaj a ajuns la 40% din lucrări finalizate, arată o filmare a Construim România realizată ieri.

Citește și: VIDEO Autostrada București: avans de 6% pe 16 kilometri. Pe 86 km se stă. Inaugurări, după 2023

„Actualizări de la lucrările la Pasajul Domnești de pe Centura București unde se continuă poziționarea tablierului metalic pe eșafodaje în vederea montării acestora după finalizarea cuzineților și instalarea aparatelor de reazem.
În continuare se lucrează la relocările de utilități și forarea piloților pe breteaua Domnești”, scrie Construim România.

Pasajul Domnești va avea doar 536 de metri și va costa 91 de milioane de lei fără TVA.

Finalizarea lucrării este estimată pentru septembrie 2021.

 Primul proiect pentru lărgirea Prelungirii Ghencea (artera care iese din București spre Domnești) plus Pasajul aferent a fost elaborat în 2006 de către Consiliul Local al orașului. Lucrările s-au împotmolit pentru că o parte din proiect trebuia aprobat de Ministerul Transporturilor (care avea în subordine Centura).

Citește și: VIDEO Al doilea șantier se deschide pe Autostrada Sibiu – Pitești. Are 31 km și va fi gata în 2025

În octombrie anul trecut arătam că potrivit documentelor oficiale, că lucrările ajunseră la un stadiu de 11%, iar plățile la 9%.

Probleme uriașe la ieșirea din București

Prelungirea Ghencea este o arteră îngustă prin care se iese din București. Lărgirea acestei artere, care are în jur de 3 kilometri, este cerută și de zecile de mii de locuitori mutați în zonă în ultimii ani. Prelungirea Ghencea se termină în Șoseaua de Centură după ce intersectează și o cale ferată.

Deși un Pasaj peste Centură în zona Domnești a fost promis de un deceniu, lucrările au luat avânt abia în 2020. Pasajul a ajuns la 15% și va fi dat în folosință în anul 2022 potrivit documentelor de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR).

Citește și: 3% din Prelungirea Ghencea, finalizată. Primăria nu mai are bani. Oprescu, în 2013: E gata în 2 ani  

Lucrările la artera Prelungirea Ghencea sunt, însă, la un stadiu de numai 3% potrivit unui răspuns al Primăriei București pentru Newsweek România.

Pe Prelungirea Ghencea lucrează primăria Capitalei care vrea să facă două benzi pe sens și linie de tarmvai pînă la Șoseaua de Centură. Pasajul de pe Centura București este construit de Ministerul Transporturilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te