Vlad Voiculescu și-a numit șefa de cabinet în funcția de vice al Agenției Naționale a Medicamentului

DE Petru Zoltan | Actualizat: 21.04.2021 - 16:58
Voiculescu și-a numit șefa de cabinet, Alexandra Tămaș, în funcția de vice al Agenției Naționale a Medicamentului/FOTO: Facebook/Alexandra Tămaș

Vlad Voiculescu știa că urmează să fie demis din funcție, motiv pentru care a avut grijă din timp de cei mai importanți oameni din jurul său. Cel mai important om din echipa sa, șefa de cabinet Alexandra Tamaș, a fost numită vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului.

SHARE

Alexandra Tamaș a fost numită pe 31 martie 2021, adică în urmă cu două săptămâni, în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului printr-un ordin de ministru semnat de Vlad Voiculescu.

Ea era cel mai important om din echipa ministrului Vlad Voiculescu. De ce? În primul rând, pentru că toate documentele care ajung pe masa ministrului trec mai întâi pe la șeful de cabinet, care sortează mapa demnitarului.

Apoi, dacă vreun funcționar cu rang înalt dorește să intre la ministru, trebuie mai întâi să se programeze la șeful de cabinet căruia îi raportează motivul pentru care vrea să intre la discuții cu demnitarul.

În funcție de importanța doleanței, este primit sau refuzat. Dar, de cele mai multe ori, i se comunică că „ministrul nu are timp” sau se invocă alte motive justificate sau nu.

Mulțumiri lui Voiculescu

Pe 2 aprilie 2021, pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului a apărut un comunicat de presă în care se anunța că doamna Alexandra Tamaș a fost numită pe funcția de vicepreședinte.

Citește și: Fostul prefect Berbeceanu, ironic cu Voiculescu: Înainte să te schimbe, iese Dacian și te laudă

„Mă bucur să preiau această funcție și îi mulțumesc domnului ministru Vlad Voiculescu pentru încredere. ANMDMR este o instituție-cheie în sectorul de sănătate, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

Mă voi implica în continuare în întărirea rolului Agenției și în îmbunătățirea activității de asigurare a unor medicamente și dispozitive medicale sigure, de calitate și eficace, în folosul pacienților.

Prioritățile noastre sunt atragerea de specialiști, stabilirea de noi parteneriate cu mediul academic, cu mediul privat și cu societatea civilă, precum și digitalizarea instituției”, a declarat Alexandra Tămaș, conform comunicatului de presă.

Apoi comunicatul de presă continuă cu informații despre activitatea Alexandrei Tamaș. 

Citește și: Prințul Philip către președintele Nigeriei: „Arătaţi de parcă vă pregătiți de culcare". Marile gafe

„Cu o activitate de peste 10 ani în domeniul medicamentelor în sectorul public și privat, Alexandra Tămaș a ocupat, din luna ianuarie 2021, funcția de director de cabinet al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după ce, anterior (din noiembrie 2019), a fost consilier personal în echipa ministrului Sănătății.

În perioada 2010-2018, Alexandra Tămaș a lucrat în industria farmaceutică, având ca atribuții relația cu autoritățile publice. Alexandra Tămaș a absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) București, urmată de un master în Economie Politică la BI Norwegian Business School în Oslo, Norvegia, și cursuri de politici publice la Georgetown University, Washington D.C., SUA.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te