„Dorel” a lovit și la Pasajul Berceni. Rampă abia construită, demolată din cauza fundației proaste

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 20.01.2023 - 10:01

Pasajul Berceni de 2,5 kilometri peste Centura Bucureștiului trebuia să fie gata în 2022, dar termenul a fost prelungit pentru aprilie 2023. Lucrările au reluate săptămâna trecută și s-a constatat că o rampă abia construită trebuie demolată. „Dorel” a făcut prost fundația.

SHARE

Lucrările la Pasajul Berceni, un giratoriu suspendat, similar cu cel de la Domnești, de 2,5 kilometri lungime peste Centura Capitalei, au demarat în 2019 și trebuiau să fie gata anul trecut. Dar, din cauza mai multor factori, lucrările au trenat și noul termen de dare în trafic a fost setat pentru aprilie 2023. 

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că „de săptămâna trecută s-au reluat lucrările și la Pasajul Berceni”, a promis că „voi fi prezent pe șantier săptămânal, pănâ la finalizarea lucrărilor, pentru a mă asigura că pasajul se va da în trafic în termenul asumat de antreprenor (aprilie 2023)”, dar a și dezvăluit că a fost descoperită o problemă gravă la una dintre rampele de acces. 

Citește și: Atenţie, cad bolovani. În zona localităţii Arefu, pe Transfăgărăşan, nu se mai poate circula

Rampa de urcare abia construită dinspre Jilava, demolată și reconstruită după consolidarea terenului

Rampa cu probleme de la Pasajul Domnești este cea acces dinspre Jilava. Specialiștii au constatat că fundația acesteia nu este suficient de stabilă și CNAIR a solicitat constructorului refacerea ei.

„Antreprenorul a prezentat graficul prin care susține că nu vor exista întârzieri în finalizarea lucrărilor și automat deschiderea circulației. Problema nu e de proiectare, ci de execuție. Execuția ar fi trebuit să țină cont de specificul terenului”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, la Digi24.

Citește și: Un fost deputat PSD căutat de poliție, „bombă” în Dosarul Tate: Frații au fost turnați de Bădălău Jr

„Pentru că ținem la calitatea lucrărilor, din dispoziția beneficiarului, se demontează rampa de urcare dinspre Jilava în vederea consolidării suplimentare a terenului de sub rampă. Precizăm faptul că această demontare se face pe cheltuiala exclusivă a constructorului și conform angajamentului acestuia, nu va afecta termenul de dare în trafic a pasajului”, a eplicat și Irinel Scrioșteanu.

În ce stadiu se află lucrările la Pasajul Berceni

✅️ Se lucrează la montarea lisei prefabricate în zona tablierului metalic.

✅️ Se lucrează la montarea parapetului pietonal pe urcare dinspre Popești-Leordeni, pe rampa de coborâre spre Jilava, pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre #București și pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre #Berceni.
✅️ Se lucrează la montarea parapetului direcțional pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre #Berceni, pe rampa de urcare dinspre Jilava și pe rampa de coborâre spre Jilava.
✅️ Continuă montarea rosturilor de dilatație pe inelul central al pasajului.
✅️ Se execută lucrări de modernizare a pasajului CF cu linia ferată industrială REMAT, pe zona centurii spre Jilava.
✅️ Continuă lucrările de amenajare a trotuarelor pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni, pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni, precum și în zona rampelor de acces București și Berceni.
✅️ Se lucrează la montarea bordurilor pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni.
✅️ Continuă executarea lucrărilor de iluminat public pe toate zonele pasajului.
✅️ Continuă realizarea canalizării pluviale, necesară preluării apei din zona pasajului”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu, pe pagina sa de Facebook.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te