Ce producător de mașini recheamă zeci de mii de mașini din întreaga lume. Ce probleme au

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.02.2024 - 17:07
Mercedes recheamă mașini în service Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Un cunoscut producător auto a anunțat că recheamă de urgență peste 75.000 de vehicule în întreaga lume. Acestea ar putea avea o defecțiune care ar putea cauza pericol de incendiu.

SHARE

Mașinile trebuie aduse de urgență în service pentru a fi verificate. Dacă proprietarii refuză, autovehiculele ar putea fi imobilizate.

Este vorba despre compania Mercedes care a anunțat că recheamă peste 75.000 de vehicule în întreaga lume din cauza unui risc potențial de incendiu. Este vorba despre modelele AMG GT, CLS și E-Class.

Anul trecut, Mercedes a trebuit să se confrunte cu o rechemare și mai amplă de 590.000 de vehicule.

Mercedes recheamă peste 75.000 de mașini din întreaga lume. Ce probleme au fost descoperite

Rechemarile sunt o parte importantă a industriei auto. Acestea sunt concepute pentru a elimina potențialele riscuri de siguranță descoperite în timpul producției sau după livrarea unui vehicul. 

Citește și: ElectricGate? Tesla a programat mașinile electrice să mintă, să afișeze o autonomie mai mare

Recent, Tesla a trebuit să cheme 2,2 milioane de vehicule – dar în acest caz problema a fost rezolvată folosind o actualizare over-the-air.

În alte cazuri, o vizită la atelier este inevitabilă, ca și în cazul Ford Kuga – există riscul pierderii direcției la mii de modele. Acum există o rechemare urgentă de la Mercedes, clienții trebuie neapărat să meargă la un atelier – există risc de incendiu la unele modele.

Foto: Pixabay.com - rol ilustrativ

Citește și: Volvo recheamă 500.000 de automobile din toată lume. Posibile riscuri de incendii la motor

Motivul retragerii este că punctul de masă de 48 V din compartimentul motor nu a fost atașat conform specificației. Acesta se poate desprinde și poate cauza pericol de incendiu. Modelele Mercedes AMG GT, CLS și E-Class, care au fost produse între 2021 și 2023, sunt afectate. 75.159 de vehicule din întreaga lume sunt afectate de această retragere, inclusiv 14.080 în Germania. Rechemarea este monitorizată de Autoritatea Federală de Transport Auto (KBA) și are numărul de referință KBA „013578” și codul producătorului „5491318”, scrie 24auto.de

Citește și: O mare companie de autovehicule recheamă sute de mii de mașini în service. Ce probleme au?

Până în prezent, nu există incidente cunoscute care implică daune materiale sau vătămări corporale. Restricțiile exacte privind versiunile vehiculelor afectate nu sunt încă cunoscute. Pentru remedierea defecțiunii se verifică într-un service autorizat conexiunea cu șuruburi a punctului de masă și se repară dacă este necesar. Proprietarii de vehicule sunt rugați să contacteze linia specială 080012777777 sau să aștepte un mesaj de apel invers.

Foto: Pixabay.com - rol ilustrativ

Citește și: Risc de incendiu, la baterii: Producătorul de camioane electrice Nikola a oprit vânzările

În vara anului 2023, Mercedes a trebuit să se confrunte cu o rechemare și mai amplă: la acel moment, 590.000 de vehicule din întreaga lume au fost comandate la ateliere din cauza unei posibile pompe de combustibil defectuoase.

Este important de subliniat că o scrisoare de rechemare către proprietar nu este o recomandare, ci o solicitare urgentă. Dacă proprietarul nu respectă această solicitare, vehiculul poate fi imobilizat. Rechemările servesc siguranței tuturor utilizatorilor drumului și, prin urmare, ar trebui să fie întotdeauna luate în serios.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te