Masterpiece și Signature, două concepte care prefigurează viitorul SUV-urilor Kia

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 09.04.2019 - 12:54

Kia Motors a dezvăluit în premieră la Salonul Auto de la Seul 2019 două concepte de SUV. Kia Masterpiece combină caroseria unui SUV de dimensiuni mari cu un interior luxos și tehnologizat, iar Kia Signature dezvăluie designul unui viitor SUV compact.

SHARE

Cum gama extinsă de SUV-uri și crossovere a oferit un impuls creșterii pe termen lung a vânzărilor Kia în întreaga lume, producătorul coreean pariază mai departe pe caroseriile ”cocoțate”.

Kia Masterpiece combină caroseria masivă și robustă a unui SUV cu un interior de înaltă calitate și tehnologii de ultimă generație. Conceptul indică modul în care Kia poate adapta linia de design și caracteristicile ultimelor sale modele în segmentul SUV-urilor off-road.

Partea frontală a mașinii prezintă o nouă întruchipare a grilei iconice ”nas de tigru” Kia, extinzându-se spre exterior, pe întreaga secțiune frontală a conceptului, fără limite clare între grilă și blocurile optice de tip LED. Designul frontal al automobilului este reluat în partea din spate, cu linii de semnătură la ambele capete ale automobilului ce oferă un design consistent de jur împrejur.

În habitaclu, conceptul Masterpiece prezintă cea mai recentă arhitectură de design interior Kia, cu o planșă de bord orizontală, ce se întinde în partea frontală a cabinei. Designul se potrivește cu aspectul robust al exteriorului automobilului, fiind ajutat de geamuri mari, care inundă cabina cu lumină. Finisat într-o gamă de materiale de lux, interiorul oferă, de asemenea, o imagine a ultimelor tehnologii de confort și siguranță dezvoltate de Kia, cu un sistem de lumini ambientale adaptative, un sistem infotainment de 12.3 inch, cu touchscreen, un sistem de conectare și ultima versiune a unui sistem avansat de asistență a șoferului.

Conceptul Signature oferă o avanpremieră a viitorului SUV compact Kia. Astfel, după lansarea conceptului SP la Salonul Auto de la New Delhi 2018, Kia a dezvăluit la Seul o evoluție a designului său odată cu debutul internațional al conceptului Signature. Condus de tehnologia avansată, conceptul SP indică planurile companiei de a introduce un nou SUV de clasă mică.

Îndrăzneț și elegant, conceptul Signature combină frumusețea sofisticată, tehnologia revoluționară și funcționalitatea ridicată într-un pachet inteligent și compact. Cu o grilă largă și o capotă lungă în partea frontală, un design în partea posterioară care accentuează stabilitatea automobilului, cu lămpile spate mari și liniile caroseriei, conceptul Signature se evidențiază pe drum.

În față, blocurile sale optice sunt unite cu grila ”nas de tigru”, ce integrează luminile pe timp de zi. Linia puternică superioară a caroseriei, cu ramele geamurilor care se înclină spre spatele automobilului, oferă SUV-ul compact un aer minimalist de sportivitate. Exteriorul este completat cu o serie de caracteristici elegante distinctive, contribuind la designul tehnic contemporan al mașinii. Acestea includ lămpi LED subțiri în față și în spate, linii ascuțite presate în caroserie și detalii metalice precise.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te