Românii pot intra în Turcia doar cu buletinul. Decizia, luată la Ankara. Erdogan a semnat decretul

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 21.05.2024 - 11:52
Vom putea intra în Turcia doar cu buletinul? Ce negocieri se poartă astăzi la Ankara Foto: Pexels(fotografie cu caracter ilustrativ)

Premierul Ciolacu mai bifează pe listă încă o vizită oficială, de data aceasta în Turcia. La invitaţia preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, Marcel Ciolacu a ajuns aseară în Ankara, însoţit de o delegaţie de miniştri.

SHARE

UPDATE. Românii pot intra în Turcia doar cu buletinul. Recep Tayyip Erdogan a semnat decretul prin care românii vor putea merge în Turcia doar pe baza buletinului, fără viză.

„Cetăţenilor români care deţin o carte naţională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice şi tranzitul către Turcia cu o şedere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii. și protecție internațională.”, se arată în decretul publicat marți.

În aceste zile, premierul Marcel Ciolacu se află în Turcia. 

Știrea inițială:

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita oficială constituie un moment cheie de la stabilirea Parteneriatului Strategic între România şi Turcia, în decembrie 2011, prin operaţionalizarea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, echivalentul şedinţelor comune de guvern.

Consiliul va fi coordonat de prim-ministrul României şi de preşedintele Republicii Turcia şi va avea rol catalizator pentru consolidarea cooperării în domenii strategice de interes comun, dezvoltarea Parteneriatului Strategic pe toate palierele, dar şi extinderea colaborării în cadrul cooperării regionale.

Declaraţia politică include şi crearea unui mecanism de dialog bilateral, respectiv 'Grupul de dialog politic' la nivelul MAE, sub coordonarea miniştrilor de externe, se arată în comunicat.

Vom putea intra în Turcia doar cu buletinul? Ce negocieri se poartă astăzi la Ankara

"Lansarea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt subliniază angajamentul României şi al Turciei de a întări relaţiile bilaterale atât în plan politic, cât şi economic, pilon de bază al cooperării noastre. Turcia este principalul partener comercial non-UE al României şi prima destinaţie extra-comunitară a exporturilor româneşti.

Citește și: S-a format Coaliția Maritimă pentru securitatea la Marea Neagră. Marea Britanie și Norvegia o conduc

Prin viitoarele proiecte în energie, transporturi, agricultură, industrie agroalimentară şi de apărare ne-am propus să creştem schimburile comerciale la 15 miliarde de dolari", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat în comunicat, potrivit Agerpres.

Citește și: Turcia a cedat în războiul Mării Negre. Navele SUA și Marii Britanii pot trece. România, de acord

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te