VIDEO Cum îl punea procurorul Tătuca pe interlopul Crăcană să jure că e cuminte. Arestat din nou

DE Adrian Costin | Actualizat: 01.05.2023 - 11:21

Procurorul zis Tătuca l-a lăsat liber pe interlopul Olimpiu Crăcană după ce l-a pus să jure că nu mai face. Infractorul a executat o pedeapsă de 12 ani, dar imediat a ajuns după gratii din nou după ce a batjocorit un mire și-o mireasă.

SHARE

Procurorul Vasile Pop, zis Tătuca, l-a lăsat liber pe interlopul Olimpiu Crăcană după ce l-a pus să jure că nu mai face. Totul a fost filmat, iar imaginile și dialogul au fost halucinante.

Interlopii Ioan Grad zis ”Kunta”, care a ajuns pe lista celor mai căutați infractori din Europa, şi Olimpiu Crăcană stăteau spăşiţi în faţa fostului procuror Vasile Pop, pe atunci șeful Parchetului Judecătoriei Vișeu de Sus pe atunci, zis ”Tătuca”. 

Procurorul Tătuca l-a pus pe interlopul Crăcană să jure că nu mai face

Însă în loc ca procurorul să solicite arestarea infractorilor, a avut loc următorul dialog:

Procuror: Promiteţi că nu se mai întâmplă? Cum promiteţi? Ia să văd!

Infractori: Promitem, domnule prim-procuror.

Procuror: Cum?

Infractori: Jurăm.

Procuror: Pe ce?

Infractori: Pe preot, pe Biblie.

Procuror: Şi în faţa mea… Altfel, nu mai veniţi cu lucruri d-astea.

Infractori: Domnule procuror, dacă vreodată se mai întâmplă…

Procuror: La puşcărie…

Infractori: La puşcărie.

Procuror: Cea mai grea (pedeapsă). Câţi ani de puşcărie?

Infractori: Câţi doriţi dumneavoastră. Maxim. Pe cât jurăm, pe atât o să mergem.

Procuror: 5 ani.

Infractori: 5 ani…

Procuror: Bun, puteţi merge acasă. Dragii mei, părerea mea este aceasta: să meargă acasă unde îi așteaptă familiile. Nu ieșiți în seara asta pe stradă.

Mâine dimineață, la prima oră, nu știu dacă vă acceptă preotul, sau mâine seară să mergeți să faceți jurământ și s-a terminat povestea. 

Citește și: EXCLUSIV Tzancă Uraganu a dat faliment cu shaormeria din București. Ce se întâmplă cu spațiul

Un alt polițist a avut o discuție tete-a-tete cu Crăcană, care era la bustul gol: ”Ai aruncat cu lăzi după polițist, l-ai amenințat pe polițist, îs filmate toate scenele. Oamenii declară lucrul ăsta. Și nu e unul sau doi, îs cinci. Ameninți, tai capul, pui capul în pungă… Nu se fac chestii d-astea bă, într-un oraș d-ăsta! Nu ne trebuie răzmeriță!”

Apoi, la final, procurorul Pop i-a pus pe interlopi să-și ceară scuze în genunchi.

Citește și: Fotbalistul turnat de iubită avea datorii la interlopul Văncică: Mă amenință. Plâng ca un prost

Procurorul a ieșit din magistratură, infractorii au fost arestați

După ce imaginile au apărut în spațiul public, procurorul Vasile Pop a trebuit să plece din magistratură și s-a făcut avocat.

La 30 aprilie 2009, procurorii de la Parchetul Tribunalului Maramureș i-au trimis in judecată pe scandalagiii din Vișeu de Sus pentru săvârșirea, în perioada 2003-2008, a cinci infracțiuni: viol, lipsire de libertate, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri și asociere în vederea comiterii de infracțiuni.

Citește și: VIDEO Mijlocaș al echipei naționale, acum pocăit: Făceam parte dintr-o bandă. 80% nopți pierdute

În 2011, instanța a dispus condamnarea inculpaților Crăcană Dinu Olimpiu, la 12 ani închisoare, și Grad Ioan, zis „Kunta”, la 10 ani închisoare.

Crăcană a batjocorit doi tineri și a fost arestat din nou

Interlopul Olimpiu Crăcană din Vișeu de Sus, eliberat anul trecut din penitenciar după ce a ispășit o pedeapsă de 12 ani, este acum acuzat că împreună cu alte trei persoane a sechestrat doi tineri, i-au batjocorit în timp ce îi filmau, după care au distribuit filmarea.

Olimpiu Crăcană și doi tineri, căci al patrulea a fugit, se află în fața unui judecător de la Judecătoria Vișeu cu propunere de arestare preventivă pentru fapte grave.

”Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Oraşului Vişeu de Sus, în urma informaţiilor deţinute, s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea, de către mai multe persoane, a unor infracțiuni de lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj, violarea vieții private și tâlhărie calificată.

În cauză, activitățile de cercetare penală au fost continuate împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, delegați în cauză de către procuror, în vederea probării întregii activități infracționale.

Polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătora Vișeu de Sus, au efectuat cinci percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

Citește și: VIDEO Proxenetul Briliant își tatua victimele cu o coroană sau un diamant, apoi posta poze cu ele

Astfel, în baza probatoriului administrat, s-a reținut faptul că, în zilele de 25 și 26 decembrie 2022, patru persoane de 18, 27, 29 și 45 de ani, din Vișeu de Sus, ar fi atras doi tineri, de 22 și 23 de ani, din Vișeu de Sus, la domiciliul celei de 18 ani în Vișeu de Sus, unde era organizată o petrecere, și, ulterior, i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal.

În continuare, bănuiții i-ar fi înjosit pe cei doi tineri, forțându-i să recurgă la anumite acțiuni care să îi aducă într-o stare de umilință, agresându-i fizic, amenințându-i cu acte de violență, iar unei persoane vătămate i-ar fi sustras 400 de lei din portofel.

Citește și: Interlopul Anchetă, băgat în spital de brigada "Împăratului Lumii", pe care-l luase în bâză la botez

Totodată, persoanele bănuite i-ar fi înregistrat cu telefoanele mobile pe cei doi tineri și fie ar fi făcut publice filmările, fie le-ar fi distribuit altor persoane.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate bunuri și înscrisuri ce au legătură cu cauza, un pistol airsoft, un pliculeț cu substanță albă cristalizată și o substanță albă pulverulentă, susceptibile a fi droguri.

În baza celor constatate, a fost dispusă reținere pentru 24 de ore față de trei persoane, de 18, 29 și 45 de ani, din Vișeu de Sus, acestea urmând să fie prezentate Judecătoriei Vișeu de Sus, cu propunere de arestare preventivă.”, a transmis IPJ Maramureș.

Potrivit VasileDale.ro, totul s-ar fi întâmplat în perioada sărbătorilor de iarnă. Atunci suspecții i-ar fi luat cu forța pe doi tineri și i-au dus într-una din casele din Vișeu de Sus. Cei doi au fost îmbrăcați în mire și mireasă, au fost obligați să se sărute, au fost loviți, au fost obligați să colinde, au fost puși în genunchi și să își facă declarații de dragoste. Totul spre amuzamentul și distracția celor patru suspecți.

Totul a fost filmat, iar imaginile ar fi ajuns într-un cerc restrâns de consumatori si distribuitori de substanțe psihoactive cu un mesaj în care se spunea că așa pățesc cei care nu își achită datoriile. De altfel la percheziții s-au găsit droguri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te