Vali Nebunu și soția sa, Doina, judecați pentru că au băgat ilegal un copil în țară. Dosar de trafic

DE Adrian Costin | Actualizat: 22.04.2021 - 18:11
Vali Nebunu și soția sa Doina sunt judecați pentru trafic de migranți după ce au băgat ilegal un copil în țară Foto: Facebook

După ce a comis mai multe furturi în Elveția, Valentin Băluș, zis Vali Nebunu și soția sa Doina s-au întors pe căi ilegale în țară, cu ajutorul unei rețele din care făceau parte mai mulți interlopi. Dosarul a ajuns în instanță.

SHARE

Din cercetări polițiștilor a reieșit că doi dintre membri unei grupări de trafic de migranți, dintre care unul reprezentativ în cadrul conducerii grupării infracționale cunoscută sub numele de "Clanul Sportivilor, ar fi săvârșit mai multe furturi cu prejudicii mari pe teritoriul Elveției.

Citește și: Mandatul românesc de arestare a Rechinului e degeaba. A fost suspendat de un judecător mexican

Pentru a se sustrage de la măsurile preventive instituite împotriva lor, ar fi coordonat și organizat împreună cu ceilalți 5 membri ai grupării, repatrierea lor și a unui copil minor în țară, în mai multe etape, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, în scopul îngreunării cercetărilor și tragerii acestora la răspundere penală pentru faptele comise în străinătate. Conform anchetatorilor, este vorba despre copilul lui Vali Nebunu și al Doinei Derviș - Băluș.

Citește și: Capii clanului Căldăraș, Ghiță, Baloo, Garoafa și Miloș, 45 de ani de închisoare pentru atac armat 

Vali Nebunu și soția sa Doina, judecați pentru trafic de migranți

În decembrie 2019, au fost desfășurate trei percheziții domiciliare, una în București și două pe raza județului Arad, fiind puse în executare șapte mandate de aducere, două în București, patru în județul Arad și unul în municipiul Constanța. Două persoane din București, două din Ineu, județul Arad, și una din Constanța au fost conduse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Citește și: Gone Barbarul, după ce a anunțat că a preluat Constanța: S-a făcut un mic deranj și ne cerem scuze

Procesul a început luna trecută, la Arad, dar amânările se țin lanț pentru că inculpații spun că nu au avut timp să-și angajeze avocați. 

Citește și: Cu ce se apară România la Marea Neagră: trei fregate, o corvetă, 30 de MiG-uri și 17 avioane F-16

Valentin Eugen Băluş (Vali Nebunu) este trecere frauduloasă a frontierei de stat, în formă agravată şi în stare de recidivă; instigare la trafic de migranţi, în stare de recidivă; ambele în concurs real de infracţiuni şi cu pedeapsă în caz de recidivă.
Doina Derviș, soția lui Vali Nebunu, este acuzată de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în formă agravată.
Dănuţ Perva este acuzat de instigare la trafic de migranţi; favorizarea făptuitorului; complicitate la trafic de migranţi; toate în concurs de infracţiuni.
Iliţoiu Marius Bogdan este acuzat de trafic de migranţi; favorizarea făptuitorului; complicitate la trafic de migranţi; contrabandă asimilată cu ţigări; toate în concurs real/formal de infracţiuni.
Iosif Nicodim Bodea este acuzat de trafic de migranţi; favorizarea făptuitorului; ambele în concurs formal de infracţiuni.

Mircea Nebunu, proces tot la Arad. A condus fără permis

Tot la Arad are un proces penal și Mircea Emil Băluș, zis și Mircea Nebunu , fratele lui Vali. Acesta a fost prins circulând fără permis de conducere. 

Potrivit legii, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te