Capii clanului Căldăraș, Ghiță, Baloo, Garoafa și Miloș, 45 de ani de închisoare pentru atac armat

DE Adrian Costin | Actualizat: 23.04.2021 - 08:53
Ion Titu Căldăraș, zis Ghiță, șeful clanului, a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru atac armat Foto: ziuadevest.ro

Cei patru membri ai violentului cland Căldăraș au tras mai multe focuri de armă asupra unei locuințe în care se aflau și patru copii pentru a obține o taxă de protecție de 100.000 de euro

SHARE

Cei patru membri ai clanului au mers cu mașina unuia dintre ei la locuința unei persoane unde au deschis focul cu o armă de calibrul 9 mm asupra imobilului în care se aflau opt persoane, dintre care patru minori. 

Citește și: Gone Barbarul, după ce a anunțat că a preluat Constanța: S-a făcut un mic deranj și ne cerem scuze

Atacul a avut scopul constrângerii persoanei vătămate de a plăti o taxă de protecție de 100.000 de euro către trei dintre inculpați. Înainte de acest moment, au existat mai multe amenințări cu acte de violență extremă, telefonic și prin intermediul Facebook, prin realizarea de transmisiuni live.

Citește și:  Mandatul românesc de arestare a Rechinului e degeaba. A fost suspendat de un judecător mexican

Șeful clanului, Ioan Titus Căldăraș, zis Ghiță, solicita aceşti bani pentru a-şi demonstra supremaţia în Lugoj, „pentru a arăta că el e şmecheru”.

Citește și: Ce legături financiare sunt între Vlad Voiculescu și „Nic” Voiculescu, consultantul din farmaceutice

Ghiță, Baloo, Garoafa și Miloș, 45 de ani de închisoare pentru atac armat asupra unei locuințe în care se aflau și copii

Tribunalul Timiș i-a condamnat pe toți cei patru inculpați, adunându-se un total de 45 de ani de închisoare.

Citește și: Cu ce se apară România la Marea Neagră: trei fregate, o corvetă, 30 de MiG-uri și 17 avioane F-16

Ion Titus Căldăraș , zis Ghiță a fost condamnat la 12 ani de închisoare. El a primit 9 ani închisoare pentru complicitate la tentativă la omor calificat, 3 ani închisoare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, 2 ani închisoare pentru complicitate la uz de armă fără drept și 4 ani închisoare pentru șantaj. Pedepsele au fost contopite iar magistrații au decis că inculpatul Căldăraș Ioan Titus să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 9 ani închisoare la care s-a adăugat sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 3 ani închisoare urmând că, în final acesta să execute 12 ani închisoare.

Citește și: Un interlop amenință cu pistolul de față cu soția și fetița lui: Ultimul glonț mi-l trag eu în cap

 

Costa Căldăraș , zis Baloo a fost condamnat la 13 ani de închisoare. El a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru tentativă la omor calificat, 3 ani închisoare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, 2 ani închisoare pentru uz de armă fără drept și 4 ani închisoare pentru șantaj. În urmă contopirii pedepselor aplicate, magistrații au decis că inculpatul Căldăraș Costa va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 10 ani închisoare la care au adăugat sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 3 ani închisoare urmând că, în final, să execute 13 (treisprezece) ani închisoare.

Lutca Căldăraș, zisă Garoafa a fost condamnată la 10 ani și 6 luni de închisoare. Ea a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat, 2 ani închisoare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, 1 an și 6 luni închisoare pentru complicitate la uz de armă fără drept, 4 ani închisoare pentru șantaj. Magistrații au contopit pedepsele aplicate, iar inculpata Lutca Căldăraș va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 8 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 2 ani și 6 luni închisoare urmând ca, în final, să execute 10 ani și 6 luni închisoare.

Daniel Cornel Miloș a fost condamnat la 9 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare. Miloș a luat 7 ani și 6 luni închisoare pentru complicitate la tentativă la omor calificat, 2 ani închisoare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, 1 an închisoare pentru complicitate la uz de armă fără drept. Judecătorii au constatat că infracțiunile pentru care inculpatul i-au fost aplicate cele trei pedepse anterior menționate au fost săvârșite în concurs real eterogen cu infracțiunea de distrugere pentru care i-a fost aplicată pedeapsa de 3 ani și 4 luni închisoare de către Judecătoria Lugoj rămasă definitivă la 05.03.2019 prin decizia Curții de Apel Timișoara. Judecătorii au decis că acesta să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 7 ani și 6 luni închisoare la care au adăugat sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 2 ani 1 lună și 10 zile închisoare, astfel că acesta va executa 9  ani 7 luni și 10 zile închisoare, conform Lugojinfo

Sentința nu este definitivă și va putea fi atacată cu apel.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.