Un condamnat la închisoare alături de Radu Mazăre face lumină pe pârtiile de schi din Poiana Brașov

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 05.12.2022 - 16:25
Partie Poiana Brașov / Foto: brasov.net

Primăria Brașov a încheiat un contract pentru iluminarea pârtiilor de schi din Poiana Brașov, „Lupului” și „Drumul Albastru”, cu o firmă patronată de un condamnat la închisoare alături de Radu Mazăre în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța.

SHARE

85 de stâlpi de iluminat cu LED vor fi montați, până în a doua jumătate a anului viitor, pe pârtiile de schi din Poiana Brașov „Lupului” și „Drumul Albastru”.

Afacerea costă 1.262.000 de euro cu TVA și este finanțată din bugetul Primăriei Brașov. Contractul de proiectare și de lucrări a fost încheiat, la finalul lunii trecute, cu societatea Flash Lighting Service SA, entitate deținută de un offshore din Cipru și de omul de afaceri bucureștean Bogdan Gabriel Sandu.

Citește și: VIDEO România, promovată de o echipă de Formula 1 cu o cursă pe Transalpina, un cioban și Dracula

Bogdan Gabriel Sandu a fost trimis, în 2018, în judecată de către procurorii DNA în celebrul dosar al retrocedărilor ilegale de terenuri intravilane din Constanța și Mamaia, dosar în care fostul edil, Radu Mazăre, a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Bogdan Gabriel Sandu a primit, la rândul său, patru ani de închisoare, prin aceeași sentință pronunțată, în anul 2019, de Înalta Curte de Casație și Justiție, relatează brasov.net.

Afacerea stâlpilor de iluminat a celor două pârtii din Poiana Brașov a fost pusă la cale de Primăria Brașov în data de 12 mai 2022, când, în calitate de autoritate contractantă, instituția a publicat pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) un anunț de participare, prin intermediul căruia făcea cunoscută intenția de a contracta lucrări aferente realizării iluminatului public pe pârtiile de schi „Lupului” și „Drumul albastru”.

Citește și: VIDEO România deschide primii km de autostradă din 2022 în 15 decembrie. Ce se inaugurează în 2023

Lucrările constau atât în realizarea proiectului tehnic, cât și în construcția propriu-zisă aferentă. Iar, pentru acest obiectiv de investiții, Primăria Municipiului Brașov a organizat o licitație deschisă, introducând ca și criteriu de atribuire cel mai bun raport calitate-preț. Din care, 10 procente reprezintă cantitatea energiei active consumate de aparatele de iluminat, 40 la sută reprezintă prețul ofertei și 50 la sută reprezintă experiența experților.

Sursa de finanțare a afacerii sunt „fondurile bugetare”, potrivit acestui anunț.

Conform documentației de atribuire, pentru acest contract, instituția condusă de Allen Coliban a pus la bătaie un buget estimat inițial la 5.228.252,82 de lei fără TVA, ceea ce, cu tot cu TVA, însemna 6.221.620,9 lei cu TVA inclusă.

La licitația organizată, în acest sens, a fost primită o singură ofertă considerată admisibilă, iar, la data de 22 noiembrie 2022, municipalitatea a și atribuit contractul nr. 309.2022, în valoare finală de 5.199.996 de lei fără TVA, respectiv de 6.187.995,2 lei cu TVA inclusă (1.262.856,2 euro).

Compania care și-a adjudecat contractul, care, în fapt, a fost și singura care a participat la această licitație, este SC Flash Lighting Service SA. Aceasta trebuie, conform prevederilor din caietul de sarcini, să finalizeze lucrările într-un termen de nouă luni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te