Un tânăr german trimis în România la reeducare a ucis cu cuțitul o bătrână și a transmis totul live

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 16.08.2022 - 11:21
Germanul a ucis o femeie în vârstă de 74 de ani, din Mediaș, care ieșise să arunce gunoiul Foto: oradesibiu.ro

Un adolescent german trimis la reeducare în România a ucis cu bestialitate o bătrână și a transmis imaginile live. SRI vrea să afle dacă tânărul avea legături cu vreo organizație extremistă și dacă a fost determinat de membrii acesteia să comită o asemenea faptă.

SHARE

Crima șocantă comisă, la Mediaș, de adolescentul german trimis în România pentru reeducare și care s-a filmat în timp ce omora cu bestialitate o bătrână, a intrat în atenția Serviciului Român de Informații (SRI), conform Gândul.  

Adolescentul german se afla în țara nostră în baza unui protocol prin care Germania trimite în România copii cu probleme grave de comportament, pentru a fi crescuți de familii care acceptă să-i îngrijească. Un astfel de copil era și Nino, un băiat extrem de violent provenit dintr-o familie dezorganizată.

Citește și: VIDEO Cum ia Poliția peste picior urmăritul general Mircea Nebunu din Milano: Să-l mâncați pe ăsta

Adus la Mediaș când avea numai 11 ani, Nino ar fi părut, la un moment dat, să dea semne de îndreptare, cu toate, spun surse din rândul anchetatorilor, era totuși depresiv și introvertit.

Crima, transmisă live, pe o platformă unde sunt postate acte de violență

La data de 12 aprilie, acest Nino a omorât fără motiv o bătrână de 74 de ani, din Mediaș. Femeia ieșise din casă să ducă gunoiul și se întorcea în locuință. Băiatul a oprit-o în zona garajelor, a trântit-o la pământ, a lovit-o cu picioarele, după care i-a tăiat gâtul cu un cuțit. 

Pe fundal, se auzea vocea unui bărbat care îl îndeamnă pe puști s-o omoare pe femeie și îi spune „Show me! (n.r. arată=mi)”.
După ce a comis fapta, Nino a mers acasă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ulterior, prins de polițiștii sibieni, acesta a recunoscut că intenționa să adere la o organizație extremistă cu ideologie neonazistă, iar crima, care a vizat o femeie de etnie romă, trebuia să reprezinte o dovadă de curaj, necesară pentru a putea să adere la gruparea respectivă.

Procurorii încearcă acum să stabilească cine era interlocutorul, dar și cine a publicat videoclipul crimei pe Internet. 

Cine este criminalul 

Autorul crimei are doar 17 ani. Se numește Nino Luciano H. și, pe când avea doar 11 ani, a fost trimis din Germania în România, prin intermediul unei asociații, la „reeducare”. În țara lui natală, el ar fi avut probleme cu legea.

Crescut într-o familie în care mama era dependentă de droguri, Luciano n-a avut prea mult noroc. Din acest motiv, autoritățile germane au decis să-l trimită în plasament la Dumbrăveni, loc unde ar fi putut să „se îndrepte”.

În toți acești ani în care a locuit în sânul familiei sibiene, băiatul nu ar fi dat semne că ar putea comite o astfel de faptă. Sursele Ora de Sibiu spun că, la început, când a venit în România, era timid și nu voia să vorbească cu nimeni.

Cu timpul, s-a obișnuit aici. El nu ar fi creat probleme anterior. De curând însă, când a aflat că la împlinirea vârstei de 18 ani va trebui să se întoarcă în țara natală, atitudinea lui s-a schimbat.

Adolescentul a devenit distant și introvertit, semn că nu și-a dorit să plece înapoi în Germania. Din nefericire, nici familia de plasament, nici asociația care l-a adus în țară și nici celalalte autorități implicate nu și-au dat seama că ceva era schimbat în atitudinea băiatului. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te