Şlepuri cu peste 1.000 tone de deşeuri din Bulgaria, depistate în Portul Murfatlar. Vor fi returnate

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 09.06.2021 - 23:24
Şlepuri cu peste 1.000 tone de deşeuri din Bulgaria, depistate în Portul Murfatlar. / Foto: politiadefrontiera.ro

Două şlepuri încărcate cu peste o mie de tone de deşeuri, aduse din Bulgaria pentru o firmă din Bucureşti, au fost depistate de poliţiştii de frontieră în Portul Murfatlar, marfa urmând să fie returnată expeditorului.

SHARE

Garda de Coastă a informat că poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa, au efectuat, în Portul Murfatlar, un control asupra mărfurilor transportate cu două şlepuri motor, sub pavilion România.

"Acestea transportau 1.060 de tone mărfuri declarate ca deşeuri metalice provenite din R. Bulgaria, ce urmau a fi descărcate în Portul Constanţa, pentru o firmă de pe raza municipiului Bucureşti care efectua activităţi de import în România", a transmis Garda de Coastă.

Citește și: Adrian Năstase și Adrian Severin, publicați la Editura Academiei cu binecuvântarea lui Isărescu

Conform sursei citate, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că documentele însoţitoare sunt întocmite neconform, fiind declarate mai multe coduri de deşeuri feroase.

Marfa declarată, amestecată cu deşeuri de plastic, ambalaje carton, cauciuc, ebonită

"Verificările au fost realizate şi fizic asupra compartimentelor marfă, fiind descoperit faptul că, pe lângă tipurile de deşeuri înscrise în acte, erau amestecate şi deşeuri de plastic, ambalaje carton, cauciuc, ebonită, deşeuri electrice, motoare cu ardere internă ce conţin lubrifianţi şi uleiuri, filtre ulei folosite, acumulatori - baterii, piese auto cu componente din cauciuc", se arată în comunicat.

Citește și: Fratele lui Emi Pian, Ciprian, căutat de recuperatorii de creanțe. Ce bani are de dat și unde e acum

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României a mărfii şi returnării acesteia la expeditor, în Bulgaria.

De la începutul anului în curs, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în colaborare cu autorităţile competente în protecţia mediului ale judeţului Constanţa, au descoperit şi oprit, în total, aproximativ 3.000 tone de deşeuri care urmau să ajungă în România. Mărfurile au fost depistate în Portul Constanţa, dar şi în punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche şi Negru Vodă. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.