Drama unei asistente de la Spitalul Județean Argeș, care şi-a pierdut părinții din cauza COVID

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.08.2020 - 15:23
Foto: Jurnalul de Argeș

Tragedie după tragedie în viața Mirelei Popescu, asistenta de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Argeș. După ce mai întâi i-a murit tatăl, răpus de Covid, sâmbătă a decedat și mama ei.

SHARE

Mirela Popescu este și ea infectată cu Covid și internată de două săptămâni la Secția Boli Infecțioase a aceluiași Spital Județean, acolo unde a și primit vestea că i-a murit și cel de-al doilea părinte. Şi fratele Mirelei Popescu e infectat cu Covid și internat la spitalul din Valea Iașului. Surse medicale ne-au spus că asistenta este bine îngrijită și răspunde bine la tratament, însă e depresivă și plânge mult. Colegii și prietenii i-au scris zeci de mesaje de încurajare pe rețeaua de socializare, relatează Jurnalul de Arges.

“Postarea asta o fac cu inima strânsă. Că îi răscolesc și mai tare durerea unei prietene. Îmi cer iertare încă de acum. Dar ea, care ajută la salvarea vieților, în UPU, știu că mă va înțelege, dacă prin postarea asta mai «salvez» măcar un idiot care încă mai crede că virusul ăsta e doar o răceală. Acum 2 săptămâni, la poza ei de profil a apărut fundița de doliu. Tatăl ei, om în putere, s-a stins răpus de virusul ucigaș. Azi nenorocirea a lovit-o din nou. Doamne, unde crezi că mai încape încă un doliu?! Cum să fie lovită așa iar? Nu, nu tatăl a «luat-o» pe mama ei. Tot virusul ăsta nenorocit. Prietena mea e în spital. Luptă și ea. Și fratele ei. Ce luptă e asta, Doamne?! Cum e posibil așa ceva? Fata asta a luptat toată viața ei. A primit lovituri câte nu poate să ducă nimeni. Cum să fie lovită așa din nou? Mă rog pentru tine, draga mea, să-ți dea măcar putere, dacă ți-a luat atât de mult. Măcar atât să-ți dea, puterea de a te întoarce la copiii tăi, de a putea ține în frâu durerea care acum te-a pus la pământ. Iar pe tine, cel care citești acum, să te «lumineze» să-ți pui masca aia, care te poate ajuta. Și să te facă să stai la distanță. Fiindcă TU poți. Ea n-a putut. A trebuit să stea lângă alții, ca tine, care veneau în spital pe bandă rulantă, că au vrut să petreacă și să bea bere la terasă, că acasă nu făcea spumă! Virusul ăsta ucide. Și nu alege. Poate fi oricare dintre noi!”. Asta a scris, duminică, jurnalista Natașa Paraschiv pe pagina personală de Facebook, fără a menționa numele asistentei.

Drama Mirelei Popescu s-a declanșat sâmbătă seara, pe 11 iulie, după ce asistenta s-a întors dintr-un pelerinaj mânăstiresc la mormântul lui Arsenie Boca, unde fusese împreună cu câteva colege de la Urgențe. La întoarcere, și-a găsit tatăl, epitrop la biserica din Prundu, cu febră. L-a îngrijit chiar ea, la UPU, pentru că era de gardă în acea seară. La fel și pe mama ei. Marți, bătrânul a fost transferat la spitalul din Călărași (tocmai acolo s-a mai găsit un loc la Terapie Intensivă), unde s-a și stins. După înmormântarea tatălui, Mirela a început să se simtă rău. A fost confirmată pozitiv și internată la Spitalul Județean, apoi transferată la Boli Infecțioase, unde se află și acum. Mama ei a fost internată mai întâi la Câmpulung, apoi, pentru că starea i s-a agravat, adusă la ATI la Pitești. Nu a aflat că soțul îi murise și întreba întruna de el. A murit și ea sâmbătă, 1 august. Fratele asistentei este internat și el la Valea Iașului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.