Primăria București anunţă tratamente de combatere a larvelor de ţânţari şi deratizare

DE Valentin Mirică | Actualizat: 24.08.2021 - 18:06

Compania Municipală Eco Igienizare va începe miercuri cel de-al şaselea tratament de combatere a larvelor de ţânţari, informează Primăria Municipiului Bucureşti, prin intermediul unui comunicat.

SHARE

Operaţiunile de combatere a larvelor de ţânţari se desfăşoară în zonele din imediata apropiere a malurilor de lac sau în zonele cu vegetaţie dezvoltată în interiorul lacurilor, în zonele de mică adâncime a apei.

Citește și: Columbeanu nu regretă că a pierdut 150 milioane €: La două camere, în chirie, mă simt mai bine

Lacurile pe care se va interveni sunt cele aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, respectiv: Lacul Herăstrău, Cişmigiu, Tei, Circului, Naţional, Floreasca, Tineretului, Carol, Băneasa, Străuleşti, Mogoşoaia.

Substanţa biocidă folosită pentru combaterea larvelor de ţânţari este VectoBac, substanţă aprobată de Ministerul Sănătăţii, care nu pune în pericol flora şi fauna de pe malurile lacurilor.

Potrivit PMB, marţi a început şi cel de-al treilea tratament de combatere a şobolanilor în incinta cimitirelor care aparţin Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU). Tratamentele de deratizare sunt în plină desfăşurare şi pe spaţiile verzi din proprietatea PMB, în subsolurile blocurilor de locuinţe, dar şi în subsolurile tehnice ale instituţiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Naţională).

Pentru tratamentele de deratizare se folosesc substanţele Agrorat Wax Blocks (pentru subsoluri şi reţele de termoficare) şi Racumin Paste (în staţiile de intoxicare amplasate la exterior).

Tratamentele de dezinsecţie pentru combaterea ţânţarilor adulţi continuă conform planificărilor din Programul Anual de Acţiune aprobat de CGMB pe 2021, pe tot perimetrul Municipiului Bucureşti, în acest moment fiind în curs de finalizare cel de-al 8 lea tratament.

Citește și: Moscova și Beijingul mobilizează regimurile autoritare din Belarus, Myanmar, Iran împotriva Vestului

Substanţa folosită pentru combaterea ţânţarilor adulţi este Microsin, substanţă biocidă aprobată de Ministerul Sănătăţii.

Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceştia pot face sesizări şi reclamaţii în legătură cu apariţia posibilelor focare de infestare în Capitală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.