Specialiştii au descoperit modul în care anumite enzime transformă acizii graşi în una dintre cele mai importante componente ale coronavirusului, proteina „spike”, ce formează membrana cu aspect ţepos, esenţială în procesul de infectare a altor celule, scrie Agerpres.
În consecinţă, medicamentele capabile să modifice acizii graşi „previn în mod eficient SARS-CoV-2 să infecteze alte celule”, a precizat EPFL într-un comunicat, subliniind că descoperirea poate fi aplicată şi împotriva altor virusuri, cum ar fi cel al gripei sau al herpesului.
Citește și: DSP Iași: Vârful valului patru, peste o lună, iar în ianuarie va veni valul cinci
Studiul, care a fost publicat în jurnalul specializat Developmental Cell, explică faptul că transformarea acizilor graşi este cunoscută în termeni specializaţi drept S-acilare şi este realizată de anumite enzime numite zDHHC-acetiltransferaze.
Citește și: Doi membri ai clanului Săndulache, arestați. Gruparea forța femei să ascundă droguri în zone intime
Aceste enzime adaugă acizi graşi proteinelor şi aminoacizilor pentru a-şi optimiza funcţiile, inclusiv, în cazul virusurilor, capacitatea lor de a infecta celulele vecine.