Misterul memoriei bebelușilor este un lucru care a rămas o provocare pentru oamenii de știință. Într-un nou studiu, aceștia au descoperit că primele amintiri se formează la cele mai fragede vârste. Dar ce anume face să nu ne putem aminti, mai târziu în viață, acele lucruri?
O descoperire schimbă tot ce știam despre originea vieții, după ce un grup de cercetători norvegieni Organismul a căutat să afle mai îndeaproape cine a fos strămoșul omului. Ceea ce au găsit schimbă perspectiva asupra organismelor din care au evoluat celelalte forme de viață.
Creierul ajută la reglarea sensibilităţii urechii la sunet prin trimiterea unor semnale către cohlee, sugerează o nouă cercetare, ceea ce ar putea duce la dezvoltarea unor tratamente pentru afecţiuni precum tinitusul şi hiperacuzia.
Misterul luminilor care apar deasupra Pământului. Oamenii de știință nu le pot găsi explicația
Cercetătorii americani au creat șoareci cu secvențe de ADN asemănătoare cu ale omului, ceea ce permite realizarea unor studii inovatoare privind îmbătrânirea, cancerul și longevitatea. Această inovație ar putea conduce la noi tratamente care prelungesc durata de viață.