Gunoi din sectorul 1, dus cu voluntari. Armand acuză firma de salubritate că emite chitanțe ilegale

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.12.2020 - 19:40

Clotilde Aramand a anunțat că firma care trebuie să curețe mizeria din sectorul 1 a emis facturi nelegale. Romprest a anunțat că nu mai ridică gunoiul. Sectorul s-a umplut de murdărie și, astfel, s-a ajuns la mobilizarea voluntarilor.

SHARE

„Am strâns astăzi gunoiul din piața Amzei împreună cu actorii, voluntarii și cetățenii revoltați de situația pe care o vedem și o trăim. În Sectorul 1 este plin de gunoi lăsat ostentativ pe străzi și trotuare de prestatorul de servicii de salubrizare pentru că acesta are impresia că noi vom ceda și vom plăti niște facturi emise nelegal.
O spun foarte ferm: nu vom ceda în fața nimănui. Pe mine nu mă interesează cum au procedat înainte această companie și foștii edili, pe mine mă interesează să respecte contractul și legea. Din informațiile mele s-au trimis facturi către primărie la suprapreț. Acest serviciu de salubrizare ne costă un sfert din bugetul local anual. Este o sumă fantastică pe care comunitatea o plătește să fie curat în sector. Și vedeți cât de curat este... Am ajuns să le facem noi treaba astăzi în piața Amzei. Pe banii noștri.
Eu nu voi plăti din bugetul local ceva care deja a fost plătit, eu nu voi accepta să fim luați de proști de această companie care emite facturi nelegale Primăriei. Este inadmisibil să trateze cu atâta tupeu comunitatea locală. Repet: nu vom face nici un pas în spate în lupta noastră cu cei care încearcă să fenteze legea. Iar pentru asta voi depune la Parchet o nouă plângere.

Clotilde Aramand a anunțat că nu va plăti din bugetul local ceva care deja a fost plătit. "Eu nu voi accepta să fim luaţi de proşti de această companie care emite facturi nelegale Primăriei. Este inadmisibil să trateze cu atâta tupeu comunitatea locală", a scris Clotilde Armand pe FB.

Într-un comunicat postat, miercuri, pe site-ul său, Romprest Service SA menţionează că, în urma limitării temporare a activităţilor serviciului, începând cu data de 27 noiembrie, nu a fost limitată colectarea deşeurilor de la asociaţiile de proprietari/locatari şi agenţii economici aflaţi sub contract cu Romprest.

"Romprest colectează integral toate deşeurile de la aceşti utilizatori, în conformitate cu programele zilnice. În acest moment, deşeurile care sunt depuse pe spaţiul public şi nu sunt colectate de Romprest reprezintă deşeuri necontrolate, adică deşeuri pe care anumiţi utilizatori, cetăţeni şi agenţi economici le depun abuziv, fără a respecta programele de colectare comunicate de operator sau cantităţi suplimentare de deşeuri generate de agenţi economici pe care aceştia nu le declară în contractele cu Romprest şi le depun abuziv pe spaţiile publice", precizează Romprest.

Referitor la strângerea gunoaielor din Piaţa Amzei de către voluntari, Romprest afirmă că, deşi apreciază civismul demersului, aceste acţiuni nu pot fi desfăşurate decât în cadrul unor evenimente organizate de delegatar, Consiliul Local Sector 1, împreună cu Romprest.

"Prestăm muncă voluntară de patru luni. Dar am făcut asta în cadrul legal", a adăugat Romprest.

Pe 27 noiembrie, Romprest menţiona într-un comunicat de presă că din iulie asigură exclusiv "din surse proprii sau atrase" serviciul de salubrizare. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.