Greva STB s-a încheiat, toate vehiculele sunt pe traseu, spune viceprimarul Capitalei

DE Edi Neagu | Actualizat: 25.01.2022 - 10:21
Vehiculele STB au revenit pe trasee. FOTO: Facebook

Greva sindicaliștilor STB s-a încheiat după cinci zile. Viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunțat că „transportul public funcţionează la capacitate maximă, începând cu ora 07.00".

SHARE

Protestul STB reprezintă un moment de cotitură pentru administraţia din Bucureşti, afirmă viceprimarul Stelian Bujduveanu, după încheierea grevei salariaţilor de la Societatea de Transport din Capitală.

"Avem de ales între drumul spre viitor - prin reforme şi respect faţă de cetăţeni - sau "vechea cale", în care oamenii sunt trataţi "cu spatele", iar oraşul rămâne în trecut, neputincios şi captiv al unor grupuri de interese", a scris Bujduveanu, marţi dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că „transportul public funcţionează la capacitate maximă, începând cu ora 7,00".

Citește și: Blinken a dat Moscovei un document scris. Conținutul incendiar l-a înfuriat pe Lavrov

"Întreaga flotă a STB este în traseu, iar bucureştenii pot utiliza orice mijloc de transport în comun. Le mulţumesc vatmanilor, şoferilor de autobuze şi troleibuze care s-au întors către oameni şi au reluat activitatea - un pas important către normalitate în capitala României", precizează viceprimarul Capitalei.

Stelian Bujduveanu subliniază că "asigurarea serviciilor publice şi continuitatea lor este o obligaţie a tuturor celor care lucrează în administraţia publică, la orice nivel".

Citește și: Der Spiegel: La cererea unor țări, inclusiv România, UE va spori sancțiunile asupra Rusiei

"Oricât de mare ar fi nemulţumirea, oricât de mari ar fi neajunsurile, respectul faţă de cetăţean şi nevoile oraşului sunt pe primul loc! Cine nu înţelege că lucrează pentru Bucureşti şi pentru locuitorii săi nu are ce căuta în serviciul public. (...) Cu salariaţii STB care au reluat activitatea vom continua reformarea transportului public! Cu salariaţii STB care s-au întors la muncă vom lucra pentru oameni, nu împotriva lor", susţine viceprimarul Capitalei.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea activităţii după cinci zile în care transportul public din Bucureşti a fost blocat.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.