Firea: În București sunt zilnic două milioane de mașini. Ce recomandă Institutul de Sănătate Publică

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.01.2020 - 14:45
Gabriela FIrea, primarul Capitalei

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat marți recomandările făcute autorităților locale de Institutul Național de Sănătate Publică, în studiul privind evaluarea expunerii populației la poluarea aerului cu praf.

SHARE

Primarul general a declarat că studiul a fost făcut pentru perioada 2010-2017, atunci când rețeaua de monitorizare a calității aerului de la Ministerul Mediului înregistra depășiri frecvente pentru poluarea cu praf. Gabriela Firea spune că în ultimii ani nu s-au mai înregistrat la fel de multe depășiri.

Primarul a cerut însă un audit internațional al stațiilor de măsurare a poluării, pentru că date înregistrate de acestea au fost contestate în ultima vreme. "Sa ne spună dacă aceste informatii sunt corecte, ca sa avem date reale", a declarat Firea.

Printre recomandările făcute de Institutul Național de Sănătate Publică pentru autoritățile publice se numără identificarea surselor de „poluare în special în punctele unde s-au înregistrat în mod repetat depășiri ale nivelurilor de pulberi în suspensie, zona Drumul Taberei, Cercul Militar, fiind posibil ca în aceste regiuni, pe lângă trafic să existe și alte surse de poluare, șantiere defectuos manageriate”, posibilitatea întreruperii circulației pe anumite artere atunci când se depășeșc limitele maxime și aplicarea unor taxe majorate pentru cei care tranziteaza orașul cu mașina.

De asemenea, Institutul recomandă amenajarea infrastructurii pentru biciclete, crearea centurii Capitalei și încurajarea populației să amenajeze acoperișuri verzi și extinderea rețelei de metrou.

Primarul Gabriela Firea a declarat că municipalitatea lucrează la implementarea acestor măsuri, de la vinieta Oxigen până la achiziționarea a 400 de autobuze noi, Euro 6, achiziționarea a 130 autobuze hibrid, amenajarea benzilor unice pe liniile 21, 1, 10, amendarea celor care nu respectă regulile privind protecția mediului pe șantiere.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -