Vicepremierul Paul Stănescu a demisionat din Guvern

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 26.11.2018 - 16:24
Paul Stănescu a cedat în lupta cu Dragnea. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Vicepremierul Paul Stănescu, cel care ocupa și funcția de ministru al Dezvoltării, a demisionat din Guvern. Locul său ar trebui să fie luat de către Lia Olguța Vasilescu, propusă de PSD.

SHARE

„În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoştinţă că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Aceasta a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16495/26.11.2018.” a declarat Paul Stănescu.

Vicepremierul a mai spus că și-a acceptat mandatul de ministru cu greu, la insistențele partidului, dar și-a dat mereu interesul să-și exercite atribuțiile cu reponsabilitate.

Citește și Războiul din PSD - Dragnea, victoria care anunță înfrângerea

„Am spus-o şi o repet: sunt un om de onoare, responsabil și implicat, nu am urmărit niciun interes personal şi nu m-am agăţat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistențele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcție, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi exercita atribuţiile la minister cu responsabilitate şi implicare, în așa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproșeze!
Am fost în permanenţă orientat către obiective cu impact la nivelul populației, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a fost reprezentată de investiţiile în infrastructura de sănătate, educație, locuire, apă şi canalizare!” a adăugat Stănescu.

De asemenea, acesta a adăugat că este de părere că ţara are nevoie de unitate și de guvernare responsabilă și le-a mulțumit colegilor din cadrul Ministerului pentru colaborarea din perioada mandatului.

În conflict cu Dragnea

Paul Stănescu a intrat în conflict cu liderul PSD, după ce a semnat alături de Gabriela Firea și alți membri ai PSD o scrisoare în care cereau demisia lui Liviu Dragnea. De asemenea, în cadrul unui Comitet Executiv din vară, Paul Stănescu a prezentat un sondaj de opinie în care Liviu Dragnea apărea cu o popularitate de numai 4%. 

Ulterior, președintele social democrat a făcut tot posibilul să scape de Paul Stănescu și de Gabriela Firea. 

Citește și Firea: Miza de azi e excluderea mea din PSD. Paul Stănescu: Nimeni nu va pleca din partid

Până să ajungă să îl conteste pe Liviu Dragnea, Paul Stănescu a fost un „soldat” apropiat de acesta. De altfel, a acceptat să conducă interimar guvernul, în timpul acțiunii violente a Jandarmeriei, din 10 august, împotrvia protestatarilor din Piața Victoriei. Mai mult, el a sugerat că membrii PSD trebuie să fie pregătiți „cu arma la picior”. 

Citește și Premierul interimar Stănescu laudă victoria jandarmilor în fața „tentaculelor statului paralel”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te