FOTO Prețuri de lux pentru înghețata copilăriei la cornet de la dozator pe litoral: O bătaie de joc

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.07.2024 - 14:56
Prețuri de lux pentru înghețata copilăriei la cornet de la dozator pe litoral: O bătaie de joc - Foto: Profimedia images

Prețuri de lux pentru o banală înghețată la cornet de la dozator pe litoral. Suntem în plin sezon al vacanțelor și sute de mii românii caută "o oază de răcorire" pe litoralul românesc, însă atunci când ajung la mare primesc un "șoc" puternic în portofele.

SHARE

Weekend-ul care tocmai a trecut a adus un nou record pe litoralul românesc. Peste 130.000 de turiști au luat "calea" către stațiunile de pe litoralul românesc pentru a-și petrece zilele libere la mare.

Prețuri de lux pentru înghețata copilăriei la cornet de la dozator pe litoral: O bătaie de joc

Cum vremea a fost una perfectă după ce codul roșu de caniculă a fost retras, românii au plecat cu mic cu mare la plajă. Pe nisipul fierbinte mulți și-au așezat prosoapele de plajă pentru a se conecta mai bine cu natura dar și pentru a economisi ceva bani, în timp ce alții au ales comoditatea și au preferat să stea pe șezlonguri care ajung să coste chiar și 100 de lei pe zi.

Șocurile în buzunarele românilor au survenit imediat ce turiștii au călcat pe falezele din stațiunile de pe litoral. În anii trecuți, cei care evitau să cumpere la suprapreț anumite alimente sau băuturi răcoritoare apelau la supermarketurile din apropiere, însă acum și în aceste magazine prețurile sunt pe măsură.

Citește și: VIDEO Vacanța la Eforie: 3.200 lei, 3 zile la All Inclusive. La Nisipurile de Aur, stai 7 zile

Astfel, o banală cupă de înghețată la cornet mic de la "clasicul dozator" costă 10 lei pe faleză în Mamaia, în timp ce o înghețată vafe costă 15 lei/ cupa. Cei care vor să servească o astfel de înghețară la pahar mic trebuie să scoată din buzunar numai puțin de 25 de lei, iar pentru o porție mare de înghețată prețul se ridică la 40 de lei.

De asemenea, turiștii care vor să se răcorească cu o înghețată "de la vitrină" și aici nu vorbim de înghețata artizanală, vor fi nevoiți să plătească pentru două cupe mici la cornet 20 de lei, în timp ce o porție mare din deliciul răcoritor cost 40 de lei.

Citește și: Apa îmbuteliată din România, de 4 ori mai scumpă ca în Grecia. ”Mi se pare anormal”

"E o bătaie de joc. Prețurile sunt aberant de mari și apoi (comercianții de pe litoral n.red) se miră că turiștii pleacă în Grecia sau în alte destinații de vacanță", spune un turist pentru Newsweek România.

Totodată, dacă ți s-a făcut sete și vrei să cumperi ceva de băut dintr-un supermarket aflat pe faleza din Mamaia atunci trebuie să știi că o apă plată de 500 ml costă 6 lei iar o sticlă de cola la "jumătate" (500 ml) costă 10 lei. Prețurile cresc și mai mult în cazul în care aceste băuturi sunt servite la terasele de pe faleză în zona Casino Mamaia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te